Audiovizuális megoldások tárgyalótermekben

Mivel rengeteg speciális Aten termék létezik, szeretnénk a felhasználásuk területe alapján bemutatni őket. Szinte minden helyzetre, problémára összeállítható egy komplett rendszer Aten termékekből, mi a leggyakrabban előforduló problémákat vázoljuk fel, ezekre megoldásként szolgáló eszközökkel fogunk foglalkozni. Témakörünk az audiovizuális kihívások, és az Aten ezzel foglalkozó VanCryst ágazata.

 

Sokszor kérnek tőlünk ajánlatot tárgyalótermi audiovizuális megoldásokra, ahol előny, ha ezek a rendszerek nincsenek szem előtt, viszont a vendégek a saját laptopjukat könnyedén ráköthetik a helyi kijelzőre vagy projektorra. Állandóan felmerülő probléma, hogy a helyszínen, azaz a tárgyalóasztalon a rendszerünk kezeljen minden lehetséges csatlakozót, mindezt úgy, hogy se kábel, de még adapter se látszódjon.

 

Ezek a helyzetek és kérések minden esetben egyediek, ezért mindegyikhez speciálisan az adott helyzethez legjobban illeszkedő megoldást érdemes alkalmazni, viszont vannak gyakran visszatérő elemek az ilyen kialakításokban. Egy ilyen, a tárgyalótermi megoldásokban gyakran visszatérő elem az ATEN VS881.

 

ATEN VS881

 

Miben különbözik a VS881 más VGA switchtől?

 

Maga az eszköz egy 8 portos VGA switch, azaz 8 különböző VGA  forrást – legyen az PC, laptop, vagy bármi, ami szabványos VGA jelet használ – képes rácsatlakoztatni egy kijelzőre, és igény szerint válthatunk az eszközök között anélkül, hogy kábelekhez nyúlnánk.

 

aten

 

Ami viszont a VS881-et igazi tárgyalótermi eszközzé teszi, az nem más, mint a kialakítása. Felszerelhető falra, vagy akár alulról rögzíthető az asztal aljára, hiszen külön csatlakoztatható infravörös érzékelő gondoskodik róla, hogy a készülék távirányítójának a jelét a legeldugottabb helyen is biztosan érzékelje. Ráadásul, ha elkerülhetetlen, hogy a switch szem előtt legyen, akkor egy igencsak dizájnos és elegáns készülékkel gazdagíthatjuk a helyiséget.

 

 

aten1

 

A VGA nem egy elavult csatlakozó?

 

Folyamatosan jönnek új csatlakozó típusok, szabványok, és avulnak el régiek. Igaz, hogy a VGA már túl van a fénykorán, de még mindig egy jól használható, nagyon megbízható analóg csatlakozóról beszélhetünk, ami a legtöbb eszközben jelen van. Éppen ezért nagy hiba lenne figyelmen kívül hagyni, főleg egy olyan tárgyalóteremben, ahol nem lehet tudni, hogy a kedves vendégünk éppen milyen laptoppal állít be hozzánk.

 

Mi a helyzet a HDMI csatlakozókkal? Ez az eszköz nem kevés?

 

Nem lehet minden problémát egyetlen eszközzel megoldani. Ha csatlakozókról van szó, akkor szóba jöhet a jelátalakítás is, és nem feltétlen szeretnénk a HDMI jelünket VGA-ra alakítani, és VGA-t sem mindig célszerű HDMI-re alakítani. A megoldások mindig helyzetfüggőek, ezért arra kérünk mindenkit, hogy ha érdeklődik a termékek iránt, mindig vázolja fel a helyzetet, és az alapján a lehető legjobb megoldást tudjuk ajánlani.