Ez a FlyTrex drón képes sört is kiszállítani!

Ez a FlyTrex drón képes sört is kiszállítani (és bármi mást, 2,7 kg alatt)😊

A jövő, amelyben drónok szállítják ki a vásárolt árut, nincs túl messze.
A kereskedőóriások – mint például az Amazon – a drónos kézbesítésen dolgoznak, és ha a jogszabályi akadályok elhárulnak, akkor a piac többi szereplője is versenybe fog szállni.

Itt jön a képbe a FlyTrex!

A Tel Avivi cég átfogó megoldást kínál –a szoftvert és a hardvert egyaránt biztosítja – a cégek számára, hogy termékeiket drónok segítségével tudják kiszállítani.

A FlyTrex Mule egy minihűtő méretű octocopter, amely akár 2,7 kg -os csomagot is ki tud szállítani. Az nagyjából négy Chipotle burritonak felel meg. Körülbelül 22,53 kilométert képes megtenni leszállás nélkül, 72,4 km/h sebességgel.

Az ételkiszállítás a következő néhány évben teljesen megváltozhat. És nem csak az ételé. A cég vezetője és társalapítója szerint az Amazon által kiszállított csomagok nagy része (több mint 80 százalékuk) könnyebb mint 2,7 kg.

A lehető legnagyobb hatékonyság érdekében a FlyTrex nem száll le a drónnal, hanem kötéllel engedi le az eszközt egy táskában. Amikor a Mule megérkezik a célba— a FlyTrex magánházakhoz szállít — a drón leereszti a csomagot egy kötéllel a földre, a kötél pedig automatikusan leoldásra kerül.

A drón elrepül, a vásárló pedig ottmarad a 4 üveg sörrel (ez én esetemben😊).
A FlyTrex modell felszállás és megtett méter alapon számlázza a költségeket, a cégek pedig majd követni tudják a drónos kézbesítést a FlyTrex API-n keresztül.

A FlyTrex még nem adta ki a projekt részleteit, de azon dolgozik, hogy egyezségre lépjen egy futár céggel, hogy a következő évben el is kezdhesse a csomagok kézbesítését ismeretlen ’városi környezetben’.
A jövőben élünk, emberek!

Forrás: https://techcrunch.com