Legfrissebb Microsoft Teams funkciók I. rész

Microsoft Ignite 2019

A múlt hét folyamán lezajlott a floridai Orlandóban a Microsoft Ignite 2019 technológiai rendezvény. A sok technológiai újdonságot között megjelentek új Microsoft Teams funkciók is.
Nem panaszkodhattak az idei Microsoft Ignite részvevői, rengetek újdonsággal jelentkezett a gyártó. Azure, PowerBi, Office365 területén is mutattak be fejlesztéseket, béta verziókat. A legfrissebb Microsoft Teams funkciók az alábbiak.

Testre szabható beszélgetések

Private channels – Ettől a héttől kezdve a felhasználok létrehozhatnak privát beszélgetéseket akár egy már meglévő csoport beszélgetésen belül. Amit a csoporton belül csak a külön kijelölt tagok láthatnak.
Multiwindow capability – Ez jövő év elejétől elérhető funkció sok lehetőséget tartogat a felhasználók számára. A csevegéseket, találkozókat, hívásokat vagy dokumentumokat külön ablakokban nyithatják meg ezzel egyszerűsítve munkafolyamataikat.
Teams client for Linux – A Linux operációs rendszeren futtatható Teams kliens a legfontosabb funkciókat tartalmazza, például a csevegéseket, a találkozókat és a hívásokat. Így akik Linux klienst használnak munkahelyen vagy oktatási intézményben, együttműködhetnek a többi Teams felhasználóval.
New messaging extensions – Az új üzenetküldési kiterjesztések, mint a közvélemény kutatások és felmérések funkció, elérhetők lesznek a csoportos csevegésében és csatornabeszélgetéseiben is.

Még szorosabb integráció Office 365 alkalmazásokkal

Outlook and Teams integration – Nem számít, hogy a beszélgetés a Temas-ben vagy egy Outlook e-mail folyamban zajlott le. A beszélgetések oda-vissza megoszthatóvá vállnak, mellékletekkel együtt. Az elmulasztott Teams beszélgetéseket jelzi az Outlook, ahonnan azonnal választ is küldhet a felhasználó.
Tasks in Teams – Megnehezíti a munka szervezést, ha Microsoft To Do-ban, a Teams csatornákon, a Planner-ben és az Outlook -ban is kezelni kell feladatokat. Sokunk napi munkáját lassíthatja ez meg. Jövő év elejét ez meg fog változni, ugyanis ezeket ez addig külön álló egységeket a Teams képes lesz egyben kezelni! 😊
Yammer app for Teams – Jövőre a Yammer közösségekben folytatott beszélgetéseket és elő közvetítéseket is közvetlenül Teams-ből követhetjük nyomon. Ezáltal könnyebb naprakészé válni csoport és szervezeti szinten is. Tehát ez a funkció szervezetfejlesztési és HR feladatokban is hasznos segítség lehet.

Mindannyiunk vágya: Hatékonyabb meetingek 😊

Microsoft Whiteboard – Teams Meeting során a minden részvevő számára könnyen használható digitális vászon könnyebbé teszik az ötletelést és az együttműködés kreatív szakaszát.
Live Captions – Sokak által emlegetett probléma, hogy az élő hang és videó kollaboráció során nem értjük jól a többi részvevők. Ennek oka lehet a háttérzaj vagy akár az akcentus is. Legfrissebb Microsoft Teams funkciók közül jelentős segítséget jelet, hogy már az idei évtől elérhető ez a beszélgetést real-time-ban „felirathoz” funkció. (egyenlőre csak angol nyelven és csak preview-ban)
New presenter and attendee controls – A gyártó lehetővé teszi, hogy a live meeting tagok között előre meghatározzuk az előadói és a „szimpla” résztvevői szerepeket. A kijelölt előadók teljes ellenőrzést gyakorolnak, míg a résztvevők nem képesek megosztani tartalmat, átvenni az irányítást, elnémítani vagy eltávolítani más résztvevőket.
Citrix – A következő hónapban optimalizálásra kerül a Microsoft Teams Calling és a Citrix virtuális környezetekbe történő meetingek teljesítménye. Cél a a magasabb fokú felhasználói élmény elérése. Ezek a virtuális környezetek földi infrastruktúrából vagy Azure Virtual Desktop segítségével is működhetnek.
Cisco – A Cloud Video Interop (CVI) partnerségek kibővül 2020 elejére. Cisco Webex Room és a SIP videokonferencia-eszközökön is használhatjuk a Microsoft Teams-et.

Forrás: https://kingsol.hu