Spórol a Kormány: Google Docs-alapú kérdőívezés klímaügyben

Én nagy híve vagyok a spórolásnak. Magam ugyan sajnos nem csinálom, de mindig felnéztem azokra, akik képesek voltak takarékoskodni. Most a Magyar Kormány lett a példaképem, akik klímaügyben a Google Docs segítségével kérdezik ki a Népet a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról.

Több kolléga és ismerős kezdett el hörögni ezen, GDPR-t emlegetve Péterfalvit és a NAIH-ot hívták segítségül, esetleg hazaárulást kiáltottak, vagy csak szakmaiatlannak állították be a Kormány költséghatékony kérdőívezését.

Olyan is akadt, aki beidézte a Google Adatvédelmi és Általános Szerződési Feltételek vonatkozó blokkját, miszerint:

Nade miért? Miért kötekedtek Ti sötétben bujkáló ellenforradalmárok??? Miért kiáltotok Péterfalvit meg GDPR-t, amikor semmilyen adatot nem kell megadni a kérdőív kitöltéséhez?

Nem értékelitek, hogy legalább egy párszázmilliós közbeszerzést kerültek el azzal, hogy a Google Docs-ot használták! Hát tudjátok mibe került volna ez a „rendszer” megtendereztetve???!!

Nektek semmi nem jó!

Évek óta azt sipákoljátok, az elektronikus közigazgatás és a kormányzati informatika korszakokkal le van maradva az egyébként bárki számára elérhető modern technológiáktól!

Erre, amikor megmozdul valami, és fényesen ragyogó napsugár járja át a kormányzat Ljubljanka-sárga auráját, mert az Energiaügyekért és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság merész és újító szándékkal az egyik legfontosabb napi témában, a klímaügyben fordul Google Docs-on keresztül a Néphez – akkor ti mindjárt hegyeseket pöktök rájuk, mint Buga Jakab a labanc járőrre!

Szégyelljétek el magatok mindnyájan!

Forrás: https://kiber.blog.hu