Azonnal frissítsd az NVIDIA videokártyád driverét

Nagyon veszélyes biztonsági réseket találtak az NVIDIA grafikus vezérlők windowsos illesztőprogramjaiban.

Hirdetés

Az NVIDIA arra figyelmeztette a felhasználóit, hogy azonnal frissítsék a grafikus vezérlőjük meghajtóprogramját, ugyanis összesen öt sérülékenységet találtak a GeForce, a Quadro és a Tesla szériás videokártyák windowsos meghajtóprogramjaiban.

Ezeket a biztonsági réseket nagyon veszélyesnek jelölték meg, és mind lehetővé teszi elméletileg a helyi kódok végrehajtását, a szolgáltatás megtagadását vagy éppen a jogosultságok továbbadását. Feltéve, hogy a rendszert nem frissíti valaki időben.

A felhasználókat arra buzdítja az NVIDIA, hogy a lehető leghamarabb frissítsék a windowsos drivereiket azért, hogy biztonságban maradjanak, és befoltozzák ezeket a lyukakat. A sérülékenységeket csak Windows rendszereken lehet kihasználni, Windows 7-től kezdve egészen Windows 10-ig.

Némileg azért megnyugtató dolog, hogy egy rendszer támadásakor a hackernek helyi hozzáférésre van szüksége a géphez, ami NVIDIA GPU-t használ – a távoli végrehajtás nem lehetséges. Az egyetlen védekezési mód ugyanakkor a driverfrissítés.

Forrás: https://pcworld.hu