Nagy bejelentésre készül Elon Musk, az egész világot megváltoztathatja

A Neuralink Elon Musk egy kevéssé ismert cége, amely azt akarja elérni, hogy az emberi agyat gépekkel lehessen összekötni. Hamarosan kiderül, hol járnak a projektben.

Egy hivatalos meghívó szerint július 16-án, vagyis most kedden nagyszabású rendezvényt tart az emberi kommunikáció felturbózására létrehozott Neuralink, amely a vizionárius Elon Musk 2017 óta létező érdekeltsége.

Hogy bejelentenek-e valamit, nem tudni, de a Twitteren azt írták: az elmúlt két év kutatási eredményei biztosan szóba kerülnek majd. Az eseményt az egész világon élőben sugározzák, ami csak izgalmasabbá teszi az egészet.

A Neuralink neve önmagában se semmi, a vállalatot ugyanis egy különleges interfész megalkotására hozták létre, hogy elősegítsék az emberi agy és a gép közvetlen kapcsolódásának lehetőségét. A munkát Elon Musk irányítja.

[Úgy törölhetik el az emberiséget a robotok, mint valami ócska spamet]

A Tesla, a SpaceX és a PayPal nevű cégekkel komoly elismerést kivívó Musk szerint az emberi kommunikáció őrült lassú, egy géphez való kapcsolódással viszont van rá mód, hogy a műveletet felgyorsítsuk. A Neuralink azt vizsgálja, mindez hogyan lenne megvalósítható, de Musk szerint a cél ennél grandiózusabb: olyan, agyba ültethető termékeket szeretnének gyártani, melyeket a gyógyításban is felhasználhatnának.

© Pixabay / aytuguluturk

Musk korábban az időskori demenciát és a sztrókot emelte ki mint szerinte orvosolható gondok és mint a Neuralink elsődleges kutatási területei. A cégről egy ideig csupán pletykákat lehetett hallani, Musk azonban megerősítette, hogy létezik, és tényleg az övé. Az eddig elért munka eredményére pedig néhány óra múlva fény derül.

A Neuralink fejlesztései mellett számos érv szól, köztük Musk ijesztő jóslata, miszerint vagy megtanulunk valahogy közvetlen kommunikációba lépni a gépekkel, vagy azt kockáztatjuk, hogy amikor már elég fejlettek lesznek,

irreleváns tényezővé válik számukra az emberiség, ezért eltörölnek minket.

Forrás: https://hvg.hu/