BSidesBUD 2018 – nemzetközi kiberbiztonsági konferencia másodszor Budapesten!

 Második alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferencia 2018. március 1-én a budapesti Lurdy Rendezvényközpontban, ahová 16 előadó érkezik 7 különböző országból izgalmas témákkal. Jegyek már kaphatók az eseményre.

A BSidesBUD elnevezésű kiberbiztonsági konferenciát először a tavalyi évben rendezték meg a Lurdy Rendezvényközpontban. Annak ellenére, hogy korábban még nem volt a BSides licensz égisze alatt konferencia hazánkban, az eseményre több mint 400 látogató volt kíváncsi. A kiváló előadók és nagy érdeklődésre számot tartó, szakmai programok nem csak a hazai IT-biztonsági szféra jeles képviselőit, elismert szakembereit, a téma iránt érdeklődő laikusokat és diákokat vonzották, a BSidesBUD2017-re ugyanis 11 különböző országból érkeztek látogatók.

A BSidesBUD2018 összesen 10 érdekes előadással és 4 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Luxemburgból, Argentínából, Franciaországból, Kolumbiából, és Németországból, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is, így igazán színes, izgalmas program várható. Szó lesz többek között a mai modern lehallgatóeszközök működéséről és detektálásáról, Android hackelésről, DNS exploitálásról, Web App penetráció tesztelésről és a GDPR-ról is.

A minőségre garancia, hogy az eseményt a 14 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi.

A rendezvény a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használja (csak a tavalyi évben több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte BSides márkanév alatt), ezért nagy presztízzsel bír az kiberbiztonsági szférában.

A BSidesBUD2018 nem csak azokat az IT-szakembereket várja, akik szeretnének kapcsolatokat építeni, tapasztalatot cserélni hasonló érdeklődésű és szaktudású emberekkel, hanem azokat az IT-szakos hallgatókat is, akik érdeklődnek az kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába, esetleg később ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni. Ez az esemény remek lehetőség arra, hogy képbe kerüljünk az IT-biztonság legújabb trendjeivel és a workshop-ok révén mélyebben megismerkedjünk olyan témákkal, amelyekkel egyébként csak drága kurzusokon való részvétellel lenne lehetőségünk. A konferencia 18 éven aluliak számára ingyenesen látogatható, a vállalkozó kedvű hackerek pedig belépőt nyerhetnek a február 12-én startoló Capture The Flag játékkal, amelyet az Avatao biztosít majd. Hasznos információ a CPE pontok gyűjtőinek, hogy a helyszínen található ISACA standnál jóváírathatják pontjaikat.

A BSidesBUD2018-ról bővebb információ az esemény hivatalos weboldalán érhető el, a jegyeket pedig a következő linken lehet megvásárolni: http://bit.ly/2FFPlER