Open-E JovianDSS off-site adatvédelem – Hogyan tárolja, védje és nyerje vissza adatait

Az off-site adatvédelem garantálja a nyugalmat, feltéve ha úgy dönt, hogy ilyen szolgáltatást vesz igénybe megbízható szolgáltatótól. Nincs abban semmi új, hogy a vállalkozásoknak az a célja, hogy biztonságban legyenek adataik, és biztosak akarnak lenni abban, hogy egy váratlan katasztrófa nem jelenti azt, hogy ki kell szállniuk a piacról.

Mi is az az off-site adatvédelem?

Tárolni az adatodat csak on-site-on nem akadályozza meg, hogy vállalkozásod ne veszítsen adatot. Legyünk belátóak, például egy természeti katasztrófa esetén az adatvesztés lehetősége igen magas, még akkor is ha a piac legismertebb és legdrágább megoldásait alkalmazod.  A katasztrófák megtörténnek, nem tudjuk irányítani őket, de tudjuk irányítani az adatunk biztonságát, mely megóvja a vállalkozásunk működését. Az off-site adatvédelem, olyan szolgáltatásokat nyújt, melyek különböző helyekre, vagy felhőkbe duplikálják az adatokat. Ezek minimalizálják az adatvesztés kockázatát. A felhasználó eldöntheti, hogy adatait meddig szeretné tárolni. Ezt általában média visszatartási periódusnak hívják, és két megszokott visszaállítási cél létezik:

  • RPO (Visszaállítási pont cél)
  • RTO (Visszaállítási idő cél)

Az RPO-t és az RTO-t üzleti folytonosság tervezésre használják. A RTO az a megcélzott idő egy jelentős incidens után, ami alatt egyes szolgáltatásokat helyre kell állítani, hogy megakadályozzák a vállalatnak az üzleti folytonosságában bekövetkezett törését. Az RPO egy célidőszak, ami alatt a rendszergazdáknak korlátozott idejük van adatokat visszanyerni és megállapítani, hogy mely vállalati adatok hozzáférhetetlenek.

A számítástechnikában az off-site adatvédelem a fő helyszínről való adatok kiküldésének stratégiája egy katasztrófa visszaállítási terv részeként. Adatot általában off-site-ot használó eltávolítható tárló médián keresztül szállítanak, mint például mágnesszalagon vagy optikai tárolón. Adatokat küldhetnek elektronikusan is, egy távoli biztonsági mentés szolgálaton keresztül is. A biztonsági mentések biztosítják, hogy a rendszerekre vagy szerverekre visszatölthetőek legyenek a legutóbbi adatok egy katasztrófa bekövetkezése esetén.

open-e

 

 

 

 A különbség az on-site és az off-site adatvédelem között

 

A vállalatok vissza tudják állítani adataikat az on-site  vagy az off-site által. Az on-site tárolás időszaki tárolást jelent eszközökön (pl. HDD-n ). Az off-site tárolással igénylünk egy távoli szervert, így az adatok elérhetőek az interneten keresztül vagy közvetlen hozzáféréssel. Az on-site tárolás közvetlen hozzáférést nyújt az adatokhoz és nem igényel internet hozzáférést. A kulcsfontosságú hátrány az on-site visszaállításnál, a tény hogy egy váratlan katasztrófa esetén az on-site tároló egységeken lévő fontos adatok könnyen megsemmisülhetnek (pl. árvíz, hurrikán, vagy épülettűz esetén). Mindent összevetve , ezek a váratlan események mind vállalati pénzveszteséggel és adatvesztéssel járnak.

 

Az off-site tárolással a felhasználók bárhonnan elérik adataikat az interneten vagy FTP-n keresztül. Adatokat mentenek le távolról egy katasztrófális esemény bekövetkeztekor, mi több – adatokat oszthatnak meg különböző helyek között.

Off-site adatvédelem Open-E JovianDSS-ben

 Mi az Open-E-nél tudjuk, hogy az adatbiztonság értéke az üzleti sikert is érinti, ez az amiért azon dolgozunk, hogy javítsuk a szoftverünket állandóan, és hogy csökkentsük az adatvesztés kockázatát. Az off-site adattárolás védelem az Open-E JovianDSS egy új jellemzője  amely visszaállításra szolgáló stratégiát nyújt, archiválás és katasztrófa visszaállítás. Szerverek kulcsfontosságú adatait lehet könnyen és azonnal helyreállítani váratlan katasztrófa esetén. Az off-site adatvédelem egy olyan, elem melyet integráltak az Open-E JovianDSS szoftver legújabb verziójába.

Az Off-site adatvédelem funkció az Open-E JoviaDSS-ben lehetővé teszi, hogy pillanatképeket készítsünk, helyi vagy távoli céloknak. A másolt feladatokat ütemezni lehet a felhasználói követelmények szerint.  Plusz, a titkosítás még tovább növeli a biztonságot, a pufferelt adatmásolat jelentősen növeli a tároló környezetek hatékonyságát az Open-E JovianDSS-el. A funkcionalitás vezérelhető a parancssor interfészen keresztül az Open-E JovianDSS-ben.

 

20902-open-e-twp-joviandss

Mindent egybevéve, az Open-E JovianDSS Off-site adatvédelem előnyei: 

Biztonsági mentés megoldás, ami meggátolja az adatvesztést

  • Teljesen integrált és nagy sebességű adat visszaállítás
  • Nincs szükség szakemberre
  • Alacsony RPO és RTO, hogy az elvesztett adatot és visszanyerési időt minimalizáljuk
  • Egyéni követelményekhez könnyedén testre szabható