Kiberbiztonségi cégbe fektet 600 millió forintot a GB & Partners

Budapest, 2017. augusztus 2., szerda (MTI) – A magyar tulajdonú GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. több lépcsőben összesen 600 millió forintot fektet a Cyber Services Zrt.-be az Exim Növekedési Alap forrásaiból, így kisebbségi tulajdonrészt szerez a kiberbiztonsági szolgáltatóban.
A GB & Partners szerdai közleménye szerint a tőkebefektetéssel a menedzsment összetétele nem változik, de az alkalmazottak létszáma a duplájára nő és bővül a szolgáltatási portfólió is, hogy a kisebb cégek is hasznosíthassák a Cyber Services alkalmazásait.
Kiemelték, hogy a befektetést az ágazat globális bővülése, valamint a tőkéhez juttatott cég növekedési lehetőségei indokolták. A zsarolóvírusok és a célzott digitális támadások terjedése miatt a kiberbiztonségi piac 2022-re meghaladja a 230 milliárd dollárt, a Cyber Services pedig érzékeny infrastruktúrát üzemeltető vállalatok – például atomerőművek, gyógyszergyártók, vízügyi, autóipari és közlekedési vállalkozások – védelmét látja el, szakértői többek között a NATO kibervédelmi munkacsoportjának vezetőiként is szereztek gyakorlatot – írták.
A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. négy alapot kezel 81 millió euró (mintegy 25 milliárd forint) értékben. Ezek közül kettő az Európai Unió Jeremie programja alapján indított kockázatitőke-alap, míg a másik kettő magántőkealap. Ez utóbbiak elsődleges célpontjai érettebb szakaszban lévő vállalkozások, vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező cégek.
Az Exim Exportösztönző Alap elsődlegesen olyan gazdasági társaságokba fektet be, amelyek a hazai vagy nemzetközi piacokon szűkebb körben már bizonyítottak és a nemzetközi piacokon való sikeres megjelenést, vagy a további dinamikus külpiaci bővülést tervezik – áll a közleményben.
A budapesti székhelyű Cyber Services Zrt. értékesítéseinek nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 36 millió forintot, 2016-ban pedig megközelítette az 55 millió forintot. Adózás előtti eredménye tavaly csaknem 10 millió forint volt, ami csaknem a négyszerese volt az 1 évvel korábbinak.

Forrás: mti.hu