WS16 tapasztalatok

0
0

Feltetted már? Akárcsak tesztre is? Bármi probléma, gond, “nagyon nem értem” élmény? Esetleg örömforrás (:D) egy régi bajra/gondra? Minden érdekel, ide jöhetnek kérdések és válaszok.

Windows Server 2016 TP5 letöltés

What’s New in WS16 TP5? 

0
0

Igen, már teszt környezetben fut. Előtte vagyunk egy Exchange 2016 átállásnak (2010 -ről (+O365 Hybrid). AD 2012 R2.

Szóval van min gondolkodni 🙂 Az AD -ból még mindig hiányolom a régi “Novel” -les alias megoldásokat…

0
0

Hát, Tamás, nálunk is lesz előbb vagy utóbb ilyen igény, különösen azért mert van egy cc 600 főt számláló ügyfelünk, akinek academic licence van, szóval elég költséghatékony lenne a frissítése. Súlyosbítva van egy Vmware virtualizációval, egy child domainnel, egy olyan Exchange 2010 clusterrel, aminek a másik tagja egy másik childben fut. Van egy SCCM 2012 bevezetve és még egy rakás speckó szoftver. Ja jelenleg minden 2008 R2 és most megy majd az átállás 2012 R2-re. A root-ban már az van. Szóval mit gondolsz a buktatókról és az inplace upgradékről? 🙂

0
0

Kisjaj: mi is az a Novell-es dolog? Sajna nekem ennyibol nem ugrik be…

0
0

Sztem sima ugy az inplace upgrade, kell Nektek egy jó és drága szaki, aki megoldja :DDD

0
0

Elég régen volt már hogy Novell -t kellet kezelnem, de rémlik hogy ott a felhasználóknak lehetett alias -okat létrehozni, és az aliasokhoz csoportokat meg jogokat rendelni. Ami elsőre fura de néha jól jött , na persze volt amikor meg ettől másztam falra.

AD oldalon vmi ilyesmire tudnám használni: adott egy GPO amit user -re szeretnék alkalmazni. Felteszem a user -ek külön OU -ba vannak szervezve. Egy adott OU -ban van mondjuk pár száz user de én csak 50 -re akarom használni. Jelenleg vagy kimozgatom , vagy csoport filter -t használok. De akkor minden user -t be kell tennem (más OU -kból is, ha oda is akarom használni) vagy másolom a GPO -t (duplikálom SYSVOL oldalon). Arról nem is beszélve hogy csoport tagság módosulás miatt kell egy logoff, login vagy restart user oldalon.

Ha lenne alias, akkor az alias -t létrehozhatnám egy új OU -ban ara rálinkelném a GPO -t. Majd a GPO (30 -90 percen) belül alkalmazódna újraindítás és logoff, login nélkül user oldalon.

0
0

Hát amúgy tényleg végig lehetne tolni a root-ból lefelé, csak hát nálunk a malmok valószínűleg lassabban fognak őrölni. Viszont az Exchange upgrade már erősen aktuális lenne 🙂 Nyitok is mindjárt a topikot arról is 🙂

0
0

De mi van ha több OU-ra ráteszed ezt a GPO-t, a csoportszűréssel? Akkor nem kell mozgatnod a usereket.

0
0

Tamás: igen megoldahtó úgy a felvetett GPO -s kérdés. Nekem szimpatikusabb lenne ha tudnám máshogy is kezelni. Jelenleg úgy csináljuk ahogy említetted megspékelve egy kis loopback móddal.

0
0

Mi most kezdtük el élesben az ügyfeleknél használni.

Nagyon tetszik benne a frissítéseknél az a kérdés, hogy “mikor nem aktív a szerver?”, mert akkor “Ő” szívesen felteszi a frissítéseket. Ez nagyon aranyos, tudván, hogy szerverről van szó 🙂

A frissítések manuális kezelésére az Interneten találtam registry és GPO beállításokat de nektek inkább az Sconfig-ot javaslom ami sokkal egyszerűbb.

Szintén ennél a verziónál találkoztam olyannal, hogy a fixen beállított IPV4 címhez még valamiért kaptam egy APIPA-s címet is, ami elsődleges lett így nem működött semmi. Ezt NETSH -val lehet orvosolni de az okára nem jöttem rá.

0
0

Sziasztok!

Most alakítunk ki egy infrastruktúrát 2016 alapokon.

Üdv:

Csiszi

0
0

Kérlek, hogy tedd föl ezt külön kérdésként. Kösz

0
0

Sziasztok!

OOS-t nem tudjuk felrakni 2016-ra 🙁

12 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .