Csoportházirend beállítási probléma

0
0

Üdv Mindenkinek!

Van egy egyszerűnek tűnő probléma, amire nem sikerült rájönnöm. Jelenlegi helyzet az, hogy minden kliensnél beállítottam az üresjárati idejét 15 percre (erre azért van szükség, mert sokan felelőtlenül magára hagyják a gépet hosszabb időre). Páran jelezték felém (idősebb korosztály), hogy ez nem tetszik. Vagy kapcsoljam ki, vagy hosszabb időre legyen beállítva a zárolás.

Létrehoztam egy Teszt felhasználót, illetve egy Teszt GPO objektumot. Mindkettő a csoportházirend Users szervezeti egység alatt van. Annál a GPO objektumnál, ahol be van állítva a 15 perces zárolás, ott a Delegálás alatt a Teszt felhasználónál az Olvasás és a Csoportházirend alkalmazásnál a Tagadás oszlopba raktam pipát. (Mielőtt ezt megcsináltam, a teszt felhasználó profilját ugyanúgy betöltöttem, hogy a 15 perces zárolását megkapja). A Teszt GPO objektumnál beállítottam egy magasabb értékre az üresjárati idejét. A Teszt felhasználó gépén megtörtént a gpupdate parancs lefuttatása, számítógép újraindítása, de az üresjárati idő nem változott. Hirtelen arra gondoltam, hogy valamit rosszul állítottam be. Így a Teszt GPO objektumnál készítettem egy parancsikont, ami a Teszt felhasználó Asztalán lesz elhelyezve. Gpupdate elindítva, a parancsikon megjelenik az Asztalon (más felhasználón nem jelenik meg). De az üresjárati idő továbbra sem változott. Így még egy kísérletet tettem, hogy a Teszt GPO objektumnál beállítom, hogy a rendszerleíró adatbázisban a inactivitytimeoutsecs értékét frissítse erre. De hiába, semmi változás. A Teszt felhasználó Asztalán mindig törlöm parancsikont a gpupdate előtt, hogy valahogy megbizonyosodjak, hogy a házirend frissítésre került-e. A törölt parancsikon mindig előjön a gpupdate lefuttatása után, de az aminek mennie kellene, az meg se moccan.

Van valakinek valami ötlete, javaslata e problémára?

Szerver op rendszer: Windows 2012 R2; Kliens: Windows 10.

Üdvözlettel: János

0
0

GPMC-ben végigfuttatnék egy Modeling-et, illetve egy RSOP-t (Results), hogy lásd, mi kellene érvényesüljön (illetve mi érvényesül).

0
0

A GPMC ugyanazokat az információkat adja vissza mint a Teszt felhasználó gépén lefuttatott: gpresult /h xy.html A RSOP-t is megnéztem, az az egy dolog nem hajlandó változni, amit a témaindítóban leírtam. Már az is érdekes számomra, hogy egy másik GPO objektumnál is van rendszerleíró adatbázis egyik bejegyzésének a frissítése, de ott megtörténik az érték frissítése. Ennél, mármint a Tesztnél, nem történik semmi.

Azt elfelejtettem leírni a témaindításnál, hogy a Teszt GPO objektumnál hozzáadtam a Teszt felhasználót a Delegálás alatt, és adtam Olvasási és Csoportházirend alkalmazási jogot.

2 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .