Hálózat és munkaállomás monitoring, software audit képességgel

Megválaszolt
0
0

Sziasztok !

Tudnátok ajánlani valami jó megoldást, amivel a hálózatunkban üzemelő munkaállomások állapotát tudnánk monitorozni, valamint a telepített software-ekről kellene egy “leltár”. Auditáláshoz kellene.

Előre is köszi !

Legjobb válasz
1
0

Szia,

Sok más szolgáltatás mellett, a GFI LanGuard segítségével készíthetsz szoftver leltárat, ezeket riportokban is lementheted, akár on-demand, akár ütemezett módon. Emellett lehetőség van a managelt munkaállomások/szerverek sérülékenység vizsgálatára és patch managementjére is.

Üdv,

Pali

3
0

Tényleg a méret a lényeg, én pl. az MS System Center családot ajánlom, de lehet h ez ebben az esetben “ágyúval verébre” 🙂

2
0

Szia!

Első körben ajánlanám a GFI-t, központilag menedzselhető, és viszonylag jól testre lehet szabni a monitoringját.
Illetve az Aida64 tud még jól testre szabható reportokat generálni, és elvileg az újabb verzióban az is támogatja a központi managementet.

Üdv,
Rómeó

2
0

Szia,

A GFI LanGuard-ot 30 napos ingyenes próbaverzióval ki tudod próbálni erre a célra. A lap jobb oldalán a Documentation fül alatt találsz mindenféle hasznos guide-ot .

http://www.gfi.com/products-and-solutions/network-security-solutions/gfi-languard

2
0

OCS Inventory ingyenes én egy 700 gépes hálózatban használtam évekig, ahol épp most vezetünk be SCCM-et. 🙂

2
0

Előbb pontosítani lenne jó, mit értesz “monitorozás” alatt, mit szeretnél látni. Ugyanis a legtöbbet valóban az SC-család tud, de kis cégnek én sem javasolnám, helyette akár a GFI, akár az Aida64 megoldását venném elő.

2
0

Szia,

Akár a Landesk Management Suite, Novell ZEN, stb. megoldását is lehet erre a célra használni,

2
0

Szia,

Erre a Microsoft egyik termékét, az Intune-t tudom ajánlani. Az Intune felhőszolgáltatás egy egyszerű webes konzollal könnyíti meg a számítógépek központi felügyeletét és védelmét függetlenül attól, hogy az informatikai stáb vagy a felhasználók a központi irodában vagy egy fiókirodában vannak, vagy éppen utaznak-e. Megkönnyíti a számítógépek védelmét, frissítését, ellenőrzését, konfigurálását, leltározását és hibaelhárítását cége informatikai környezetében. Amennyiben szimpatikus, akkor az igénybevételi lehetőségekről is tudok információt adni és ezen felül biztosíthatok egy 30 napos díjmentes kipróbálási lehetőséget, 100 licenc erejéig. smiley

Főbb előnyök

Mindenhol megkönnyíti a számítógépek felügyeletét és védelmét

  • Hardver- és szoftverleltár nyilvántartása. A vállalatánál használt hardver- és szoftvereszközök nyilvántartásával hatékonyan kezelheti eszközállományát és licenceit, továbbá biztosíthatja a licencfeltételek betartását.
  • Frissítések kezelése. Az Intune konzoljáról központilag kezelheti a Microsoft-szoftverek kívánt frissítéseinek és szervizcsomagjainak telepítését az összes számítógépen, így cége informatikai csapata felszabadul a rutinjellegű felügyeleti feladatok terhe alól.
  • Kártevőkkel szembeni védelem. Hatékonyan védekezhet a legújabb fenyegetésekkel szemben a Microsoft díjnyertes Malware Protection Engine biztonsági moduljára épülő központi védelem, valamint a Microsoft Forefront Endpoint Protection és a Microsoft Security Essentials által is alkalmazott megbízható technológiák segítségével.
  • Számítógépek proaktív felügyelete. Értesítéseket kaphat a frissítésekről és veszélyforrásokról, így még azelőtt azonosíthatja és megoldhatja a problémákat, mielőtt azok hatással lennének a felhasználókra és vállalatára.
  • Távsegítség. A távsegítség révén a számítógépekkel kapcsolatos problémák a felhasználók tartózkodási helyétől függetlenül megoldhatók.
  • Biztonsági házirendek felállítása. Az összes számítógépen központilag kezelhetők a frissítések, a tűzfal és a kártevők elleni védelem beállításai, még a vállalati hálózaton kívüli távoli számítógépeken is.

1
0

Az SCCM jó megoldás, ha elég nagy az ügyfél, ahogy Tamás mondja, de ha csak kis cég akkor más megoldást kell keresni.

1
0

Szia,

a MAP tookitnek is adj egy esélyt szerintem. Ingyenes remek kis eszköz.

mais

1
0

Szia!

Monitoringban nem teljesen világos milyen mélységig és mit kell tudnia, de a Spiceworks network monitoring modulja viszonylag sok mindent tud, grafikus megjelenítéssel (hálózat terheltség, diskek telítettsége stb).

Ugyanakkor van egy Inventory része is, ami elég összeszedett hw-sw leltárt tud készíteni (wmi,ssh,http,snmp stb portokon kommunikál) a hálózati eszközökről, nyomtatókról, bármilyen hálózati eszközzel.

Ingyenes, jól használható (sok minden másra is, pl HelpDesk vagy Ticketing rendszer), van supportja, folyamatosan fejlesztik.

0
0

Csak ingyenes, vagy fizetős megoldás is érdekli az ügyfelet? 🙂

0
0

Köszönöm srácok ! Azt hiszem kipróbálom a GFI LanGuard-ot. Ahogy néztem 30 napos próbaverzióban is elérhető. 🙂

0
0

És hogy boldogultok az SCCM-vel zsomlee?

0
0

A munkaállomásokon telepített frissítéseket szeretném ellenőrizni, illetve sérülékenység vizsgálat lenne az elsődleges…

1 - 15 megjelenítése 18 eredmény közül
Saját válasz

A küldéshez először .