Exchange 2013 levelezés kifelé-befelé help!

0
0

Üdvözletem Mindenkinek!

Kérlek, segítsetek, mert nem igazán tudom merre induljak. Tanulás céljából telepítettem egy Exchange 2013-at. Adva vagyon egy 2008 r2, active directoryval, dns-el, és adva vagyon egy 2012 r2, ezen fut az exchange 2013. Konfigurálás után a belső levelezés működik, minden rendben, A következő lépésben szeretném, ha kifelé és befelé is menne a levelezés. Azt tudom, hogy a szolgáltatóm (Telekom) blokkolja az smtp (25-ös) portot. Ezt vagy feloldatom velük vagy átállítom az smtp-t 2525-re. (ha hülyeséget írok majd rám szóltok 🙂 ) A routeren megcsinálom az összes portfowardingot ami kellhet. (25,443,80, stb…) És innen már bizonytalan vagyok. Elindítottam a szolgáltatásoknál a pop3, és az imap szolgáltatást. Ha jól gondolom a dns-nél vannak gondok, mx rekord, stb. Ahogy néztem a leírásokban a publikus ip címet kellett beállítani több helyen is. Tudnátok segíteni, hogy miként állítsam be a dns-t? Illetve kell még valamit az exchange-en állítani? Vagy valami jó leírást linkelni?

0
0

Hát ha máshogy nem, akkor beviszem a munkahelyemre, ott van fix-ip-nk. Küzdök vele hátha sikerül, ha nem, akkor egyenlőre feladom. Köszönöm, hogy segítséget nektek! laugh

0
0

van pár exchange- el foglalkozó pdf könyvem, nekiülök elolvasom.

0
0

Ha a munkahelyeden is használnak levelezést (nem feltétlenül Exch !), akkor nem fognak örülni a játékodnak, arról nem beszélve, hogy nem is biztos, hogy engedélyezik a 25-ös port átirányítását a te szerveredre 🙂

0
0

ez igaz 🙂 külső szolgáltatót használunk a levelezéshez, főként online felületen. Felmérem a lehetőségeket, aztán legfeljebb hagyom ezt a megoldást 🙂

0
0

Elég nehéz megmondani, hogy még mi hiányzik. Milyen szinten ismered az Exchange-t? Illetve milyen szinten vagy az infrastruktúra többi elemének kezelésében?

0
0

Kezdőnek mondanám magam az Exchange-ben, igazság szerint komplexebb dolgot sosem kellett csinálnom, üzemeltetési szempontból szervereket szoktam időnként telepíteni active directoryval, fájlszerver szolgáltatással, stb.., de pont ezért szeretnék picit jobban elmélyedni az exchange-ben, mert mindig érdekelt, csak nem volt akitől kérdezhetnék. Sok mindent autóditakta módon tanultam meg. Ezért is gondoltam, hogy itt szerencsét próbálok. 🙂 Ha adnál pár útmutatást mit csináljak, valahogy majd csak zöldágra vergődök, és megtanulom. 🙂

0
0

Hát… Az Exchange-t szerintem nagyon nehéz autodidakta módon megtanulni, tipikusan nem egy next-next-finish kategória. 🙂 Szerintem érdemes vagy egy alap-tanfolyamot végigülnöd, vagy magad mellé venni egy tapasztalt emberkét, akitől ellesheted a titkokat.

Ezt esetleg nézted? https://www.youtube.com/watch?v=Ivm44TxVEzQ

0
0

Abszolút egyetértek veled. Nem egy egyszerű téma. Ettől függetlenül belevágtam, mert érdekel 🙂 (na meg persze a sikerélmény, hátha sikerül egyedül is megcsinálni 🙂 ) A linket egyébként nézetem, és elég jó, ez alapján csináltam. Ami szerintem az esetemben hibázik az a dns konfig.

0
0

tudsz esetleg a dns-ben segíteni?

0
0

Ami szerintem mindenképpen szükséges lenne. Egy fix IP. Első körben. Vagy esetleg valami szerver, amire tudsz relayt csinálni. Teszt célból az is elég lehet. Én mindenképpen kikapcsolnám a T-nél a 25-ös port szűrést. Ha van webes management felületed, akkor Te is ki tudod, nem kell rájuk várni. A pop23 és az Imap szolgáltatást mire szeretnéd használni? A DNS- ben (már nem a belső AD-ben, hanem kívül a szolgáltatónál) a fix IP-re konfolod mondjuk a mail.akarmi.hu-t meg a többi technikailag szükséges nevet (autodiscover pl). Az mx-et is átállítod és így már kb el fog indulni. Ha ezzel megvagy akkor tudsz továbblépni.

0
0

A szolgáltatók egy része (nem tudom, hogy a T is) nem engedi a relay-t, ha nincs reverse DNS beállítva, szóval ezzel is számolj. Ha publikus emailt akarsz tesztelni, akkor valóban kell egy publikus, lehetőleg fix IP-cím (megoldható dinamikussal is, de az külön macera) – szóval ezért is nem nagyon szoktak “csak” tanulásból ilyent csinálni.

0
0

nekiülök, és megpróbálom megcsinálni azok alapján amiket írtatok.

0
0

pop3 és az imap szolgáltatást azért aktiváltam, mert valamelyik oldalon olvastam, hogy ez szükségeltetik a működéshez, de ezek szerint ha jól gondolom nem kell.

0
0

közben beugrott, ahol ezt olvastam, ott azt írták, hogy ez szükségeltetik az outlookhoz. (2 db windows 7 kliens gép van a tartományban és azokon van outlook amiket szeretném ha működnének)

0
0

pop3 és imap nem feltétlenül kell. Az Outlook vs Exchange másképp működik, de először inkább a szervert kell belőni, hogy menjen.

Amúgy a kollégának igaza van, a relay is bonyolult lehet, ha olyan a szolgáltatód. Sima lakosságin nem fog menni, az üzletin igen, de gyanítom, hogy nem olyanod van.

1 - 15 megjelenítése 16 eredmény közül
Saját válasz

A küldéshez először .