Azure AD sávszélesség igény

0
0

Sziasztok!

Max 20 fős cég esetében milyen min. sávszélesség javasolt, ha Azure AD-t akarnak használni? Mivel a jelenlegi szolgáltatás (ADSL 25/1) semmire sem elég, nem mindegy, hogy milyen új szolgáltatást kérnek (bérelt vonal, VDSL) nagyon túllőni sem akarnak a célon.
Van tapasztalatotok róla?

Köszönöm!
Béla

1
0

Ez a kérdés után bennem még több kérdés merül fel, mert elég ritka, hogy valaki Azure AD-t használjon önmagában. A felmerülő kérdések:

  1. Local AD van vagy csak Azure AD? Ha mindkettő, akkor azok szinkronizálva (AAD Connect) vannak? Ha nincs local AD, az Azure AD önmagában valóban megfelel a céloknak?
  2. Mivel önmagában az Azure AD csekély sávszélességet használ: Azure és Office 365, Online CRM és egyéb online szolgáltatások vannak-e?
Én egyébként azt mondom, hogy nem az Azure AD miatt kell a nagy sávszélesség, hanem minden egyéb más online szolgáltatás végett. A Sharepoint Online esetén már érdemes lehet számolgatni: Calculate network bandwidth A legtöbb hazai cég azért szerencsére már olyan internet sebességgel bír, aminél felesleges számolgatni.
Az egyes alkalmazások és szolgáltatások sávszélesség igényeinek kalkulálásához, ha pontosan tudod mit keres, találsz anyagot.
0
0

Kedves Béla,

Az Azure AD-nak minimális a sávszélesség igénye, így a jelenlegi szolgáltatással is normálisan fog működni. A konfigurálása után, vagyis az első szinkronizálásnál magasabb sávszélesség igénye lesz, de aztán ez jelentősen lecsökken. Ettől függetlenül, ha van lehetőség az internet sávszélesség növelésére, akkor mindenképp ajánlom. Mi lesz a teljes elképzelés? Csak Azure AD használat, vagy pl. Office 365 (Exchange Online) is? Az igénybevételi lehetőségekről is tudok információt adni.

0
0

Az Azure ADvel nem lehet kiváltani a lokalisat. Ugye nem ez a cel?

0
0

Köszönöm a gyors választ és bocsánat a késői reakcióért!

Konkrétan önkormányzati hálózatfejlesztésen dolgozunk és a jelenlegi semmiből akarunk fenntartható valamit csinálni. Szükségük van tartományi környezetre, azonban nagy kérdés, hogy érdemes-e beruházni helyi szerverre, vagy vigyük inkább a felhőbe? Mivel kormányzati szektor, igen árérzékeny a dolog, de abban bízunk, hogy némi kedvezményt ki tudunk csikarni a szolgáltatóktól.

Ebben a kontextusban milyen javaslatotok van?

Köszönöm.
Béla

0
0

Valószínűleg még több információra lenne szükség a döntéshez, lehet, hogy egy hibrid megoldás lenne a jó. Simán el tudom képzelni, hogy bizonyos dolgokat földi rendszerrel, másokat felhővel valósítjátok meg – de több adatra lenne szükség (milyen programokat használtok, mennyire fontos, hogy azok hol helyezkednek el, stb). Egy felmérést (előbb házon belül, utána esetleg külső partnerrel) mindenképp érdemes elvégezni.

0
0

Ha a hagyományos értelemben vett tartományi környezetre van szükségetek, akkor lokális AD-ra lesz szükségetek, esetleg lokális AD és felhős AD együttesére, azaz egy hibrid rendszer kialakítására. Az Azure AD jó, s használható, de nem a lokális, on-premise AD kiváltására.

Az információ kevés, de ami van, s publikus, az alapján egy hibrid rendszer kiépítése tűnik jó megoldásnak, ahogy Asteriksz kolléga is írta.

0
0

Tehát ha jól értem, a Samba4-nek maradnia kell… Nem egyszerű a helyzet, mert szerver+ OS csere már olyan összeg lenne, ami nem fér bele a budget-be. Van tapasztalatotok Samba4 és Azure AD kombóval? Tud működni? Hadd kérjek olyan segítséget, hogy az Azure és a local AD között hogyan müködik a kommunikáció, mi torténik amikor az Azure-t összebékítem a DC-mel, stb… Azért lenne fontos, mert a vas-cserét nem ússzuk meg, de ha local AD szükséges, akkor a Linux szerver maradni fog, Windows szervert viszont nem fognak venni. 🙁

0
0

Azure és lokális AD között “hagyományos” szinkronizációra gondolj, ami alatt egy VPN-kapcsolat van kiépítve a felhő és a hálózatod között. Tehát én mindenképp javasolnám a földi DC-t is.

De lassan most már tényleg egy olyan pontra érkezünk, ahol további infók, esetleg konkrétabb átbeszélés szükséges, ugyanis itt már inkább a technikai kivitelezés felé terelődik a kérdés – így szerintem érdemes valakivel felvenned a kapcsolatot “személyesen” (a neten találsz integrátor-cégeket, esetleg itt is vannak elérhetőségek).

8 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .