Amikor a mobilbanki alkalmazásban ott a Pegasus?

Vannak azok a klasszikus marketing sztorik, amelyek a szerencsétlen névválasztásokról szólnak.

Majdnem minden területen előfordul ilyesmi, talán a legismertebbek a gépjárművek névválasztásával kapcsolatos történetek. Sokan azt gondolják, hogy a marketingesek vicces cigarettákat, esetleg valami fehér porokat szippantgatnak munka közben, de lássuk be, az ő melójuk sem egyszerű!

 

A Mitsubishi Pajero lehet bármilyen jó autó, de a spanyol nyelvterületeken ez a név derültséget keltene, mert a Pajero ottan „recskázót” jelent – mentőakcióként ezért a hispán területen Montero néven került forgalomba.

Hasonlóan járt a Nissan a Moco nevű járgányával, amely szintén mulatságra adhat okot a spanyol ajkú lakosság körében, révén a Moco spanyolul fikát jelent.

Német barátaink is mulathattak a Rolls Royce „Silver Mist” fantázianevű luxusverdáján, hiszen a „Mist” németül a trágya – és ki ne akarna egy Ezüst Trágya nevű autóval csapatni?

Persze nem csak a gépjárművek esetében tud egy-egy márkanév félresikerülni.

Van amikor a szomorú történelem tréfálja meg a szerencsétlen áldozatot, mint a balatonvilágosi Korona villa esetében.

korona.jpeg

Nem irigylem mostanában a szállásadót…

Na, de hogy a címnél maradjunk.

Igen nagy port ver fel az izraeli NSO által fejlesztett lehallgatócucc, a Pegasus. Itthon és külföldön mindenkit IS lehallgattak, engem meg téged biztosan.

Mindenki parázik, AVH-t kiált, és a nyuggerek is csak virágnyelven meg kódokban tolják. “Jégszív Cukorhajnak! Madarasban féláron a vátesz, füstöltből kettőt befutóra!

Nem is lehet tehát biztatóbb, amikor az ember a Pegasus-botrány időszakában ilyesmit lát egy mobilbanki alkalmazás telepítőjében:

 

OMG! 🙂

(Csak még mielőtt valaki pánikolna, természetesen csak egy csomagnév kapott új “áthallásos” értelmet e viharos időkben, szó sincs arról, hogy az alkalmazás kémkedne!)

Forrás: https://kiber.blog.hu