Munkaerőhiány: embereket vagy robotokat vegyünk fel? Itt a segítség

Van, aki megpróbálja még vonzóbbá tenni cégét, hogy pótolhassa a hiányzó munkaerőt, mások keresgélés helyett robotikával, digitalizációval oldanák meg a helyzetet. Márciusban egy kétnapos konferencián járják körül a HR és a digitalizáció közötti szoros köteléket és egyensúlyi lehetőségeket.

Az idei, ezúttal kétnapos ITBusiness&Technology konferencia azt a célt tűzte ki maga elé, hogy bemutassa a HR és a digitalizáció közötti szoros köteléket és egyensúlyi lehetőségeket – és teszi mindezt külön-külön a startupok, a kkv-k, a hazai nagyvállalatok, valamint a nemzetközi cégek vonatkozásában. Az ICT-piacon ugyanis folyamatosan becsülik az aktuálisan hiányzó munkaerő nagyságát, az pedig egyértelmű, hogy a munkaerő megléte mellett megnőtt a jelentősége az emberi munkát kiváltó technológiáknak is.

Van, aki abban hisz, hogy a cégét vonzóbbá kell tennie ahhoz, hogy a tehetséges munkaerő megtalálja őt és nála is maradjon; és van, aki azt mondja, elég volt a végtelen keresgélésből, jöjjön az automatizáció, a robotika, a digitalizáció. Természetesen vannak egyensúlyra törekvő döntéshozók is, akik e két megoldásnak az egészséges arányú, hatékony együttesét akarják megteremteni. A szakmai és szakmapolitikai előadásokon túl a humánerőforrás és a digitalizáció összehangolásáról szóló interaktív műhelymunkával, best practice-ekkel is várják a konferencia résztvevőit.

A rendezvény első napját díjátadó gála zárja, ahol kiderül, melyik hazai ICT-cég volt a legsikeresebb 2018-ban, emellett átadják az “Employer of the year 2018”-díjat is annak a cégnek, amely első helyen végzett a TOP 52 közönségszavazásán, és debütál a teljes TOP 52-es lista az elmúlt egy év legsikeresebb hazai ICT-cégeiről.

Részletek és jelentkezés itt >>