Hatékony hibrid NAS kis- és középvállalkozások számára

Az XCubeNAS XN5000T sorozat egy egyszerű és stílusos NAS, melyet munkacsoportok, valamint kis- és középvállalkozások számára terveztek. Az XCubeNAS-t specifikus hardware-rel látták el N+1(3.5’’ LFF xN + 2.5’’ SFF x1), a további alaplapi SATA SSD slottal kiemelkedő teljesítményt és kapacitásbővítést érhetünk el, mely rendkívül hasznos lehet munkacsoportok, illetve SMB felhasználók számára.

A Thunderbolt™ 3 teljesítményének fokozása érdekében további PCIe slotokkal látták el az eszközt. A Thunderbolt™ 3 40Gbps adattovábbítási sebességre képes, használatával akár 100%-os sávszélesség-növekedés is elérhető a második generációhoz képest. Ez az eszköz ideális megoldás lehet teljesítményigényes alkalmazásokhoz, mint például a videoszerkesztés és -előállítás, zeneszerkesztés, digitális fotó szerkesztés, stb…

Innovatív (4+1) hibrid tárolókapacitás

Az innovatív mechanikus kialakítás az XCubeNAS-t sokoldalú hibrid tárolóeszközzé teszi. Az XCubeNAS nagy hangsúlyt fektet a a SATA SSD-k számára szánt kis méretű slotokra (az eszköz bal oldalán találhatók), amely biztosítja a nagy kapacitás- és teljesítményigények kiszolgálását.

N : A nagy méretű HDD meghajtóhelyek nem csak a 3,5-es HDD-ket támogatják, de tartalmaznak 2,5-es bővítőhelyeket is. Az XCubeNAS-ba akár 10TB-nyi tárhely biztosítható. de tovább bővíthető XCubeDAS rendszerrel.

1 : A 2,5-es bővítőhelyek további előnyöket biztosítanak a tárolókapacitást feláldozása nélkül.

Könnyű telepítés és karbantartás

A csavarmentes 2,5″ SSD és 3,5″ HDD slotokkal egyszerűen növelhető a teljesítmény, IT jártasság nélkül is.

Exkluzív szervizfedél a memóriabővítéshez

Az XN5000T sorozat beépített 8GB DDR4 SO-DIMM RAM-ot tartalmaz, mely könnyedén bővíthető akár 32GB-ig szerszám használata nélkül.

A következő generációs Thunderbolt™ 3

A következő generációs Thunderbolt™ 3 technológiával csatlakoztathat Thunderbolt™ eszközöket az XN5000T sorozathoz közvetlenül, 40Gb/s adattovábbítási sebességgel. Az XN5000T Thunderbolt™ 3-mal képes nagy felbontású videókat továbbítani könnyedén, ezáltal csökkentve a terhelést. Egy 4,7GB-os video másolása átlagosan kevesebb mint egy percet vesz igénybe.

Nagy sebességű 10G/40G adapter kártya

10GbE/40GbE (10 Gigabit/ 40 Gigabit Ethernet) sebességű hálózat nélkülözhetetlen a vállalkozások számára, mivel a virtualizálás és a gyors mentés nagy sávszélességet igényel. Az XN5000T egy megbízható és megfizethető tárolómegoldás 10GbE/40GbE-s környezethez.

Vezető vállalti szintű NAS operációs rendszer

A QSM 3.0 (QSAN Storage Management 3.0) a QSAN XCubeNAS sorozat NAS operációs rendszere. A QSM Linux rendszerre, és 128-bites ZFS (Zetabyte File System) fájlrendszerre épül. A QSM hatékony tárolóval kapcsolatos tulajdonságai biztosítják az állandó, megbízható tárolókezelést, védelmet az adatkorrupció ellen, egyszerű kapacitásbővítést, adatintegritási mechanizmust, pool- és lemeztitkosítást, valamint korlátlan számú snapshotot és klónt.

Az egyszerű, letisztult, intuitív grafikus felhasználói felület segítségével az XCubeNAS egyszerűbb és kényelmes használatot biztosít.

Fiókbeállítások és -kezelés

A felhasználók létrehozhatnak felhasználói fiókokat és megosztott mappákat, valamint ezekhez megfelelő jogosultságokat is beállíthatnak. A rendszergazdák hozzáférési szabályokat is meghatározhatnak az XCubeNAS-hoz.

  • Kivétel beállítások: Beállíthatók Windows jogosultságok a megosztott mappára és almappáira, illetve korlátozhatók a különböző szolgáltatások elérhetősége.
  • Felhasználói és mappakvóta: Korlátozható az egyéni felhasználói mappa mérete, valamint az összes kötet tárolókapacitása.

Hatékony kezelés és karbantartás

A QSM 3.0 fájlrendszere és intuitív felülete segítségével a rendszergazdák hatékonyan tudják kezelni a fiókot, tárolót, hálózati sávszélességet, valamint nyomon követhetik az XCubeNAS-on történő aktivitásokat.

Továbbfejlesztetett tárolótechnológia

Az XN5000T sorozat tárolótechnológiája hatékonyan ki tudja szolgálni a különböző tárolóigényeket adatintegritás, skálázhatóság, magas teljesítmény és rendelkezésre állás terén. Támogatja a különböző RAID szinteket az adatintegritás biztosítása érdekében bármely alkalmazáskörnyezetben. A pool kapacitás igény szerint bővíthető. Az XN5000T kialakítása lehetővé teszi személyre szabott poolok létrehozását, valamint az adatokat automatikus kategorizálását a használat függvényében. A “forró” adat elsőként kerül tárolásra a gyorsabb lemezeken, míg az úgymond “hideg” adat a lassabb lemezeken tárolódik. Ezeket mind automatikusan elvégzi az XN5000T sorozat.

Okos auto-tiering

Az auto-tiering használata segít növelni a vállalati alkalmazások teljesítményét anélkül, hogy megterhelnénk a költségvetést. Az XCubeNAS egyik jellemzője az auto-tiering technológia, mellyel a rendszer folyamatosan analizálja az adatok hozzáférési gyakoriságát a jobb adattovábbítás érdekében. A leggyakrabban használt adat átkerül a nagyobb sebességű sorba, a ritkábban használt adat pedig átkerül a kapacitás sorba. A vállalati alkalmazások által igényelt terhelés drasztikusan csökkenthető, valamint a teljesítmény növelhető anélkül, hogy vagyonokat fektetnénk drága flash eszközökbe – ezeket mind elvégzi az XCubeNAS intelligens auto-tiering funkciója.

Központosított adattárolás és fájlmegosztás

Az XN5000T sorozat segítségével gyorsan és biztonságosan oszthatunk meg fájlokat bárkivel, bárhol. A fájlok feltérképezhetők, szervezhetők és áthelyezhetők a számítógép és az XN5000T eszköz között. A nagyobb biztonság érdekében a hozzáférési jogok személyre szabhatók. Az seamless integrált rendszer  lwhwrővé teszi a fájlmegosztást a különböző operációs rendszerek között, mint például a Windows, Mac, Linux, Android és iOS.

Kvótakezelés

Korlátozni lehet egy mappa tárolókapacitását, illetve a kvóta alkalmazható az egész rendszerre is, így lehetővé teszi az admin számára az XN5000T sorozat teljes felügyeletét.

Windows Active Directory és LDAP Directory szolgáltatások
A Windows AD és LDAP támogatással az XN5000T lehetővé teszi meglévő domain fiókok integrációját. Akár 200 000 domain fiók csatlakozható az XN5000T sorozatú eszközhöz. A elhasználók Home mappája automatikusan létrejön, így csökkenti az adminisztrátor terhelését.

Hatékony Web File Explorer – Fájlkezelő
Az XN5000T rendelkezik egy webes fájlkezelővel, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhol hozzáférjenek az adatokhoz és könnyedén megoszthassák azokat bárkivel. A fájlmegosztás Windows ® , Mac ® , Linux ® , iOS, és Android felületeken keresztül is támogatott, különböző fájlhozzáférési protokollok használatával, mint például az FTP, SAMBA, CIFS, AFP, NFS, és WebDAV.

  • Intuitív felhasználói felület
  • Online fotó és word fájl előnézet
  • Többféle fájlmegosztási mód
  • Multimédia kezelés
  • Csoport mappa megosztás a “User Home Folder”-rel
  • Külső felhőszolgáltatók támogatása (Google Drive, Dropbox és OneDrive)
  • Fájlok automatikus indexelése a File Managerben

XMirror

Az XMirror rendszeresen szinkronizálja a kötetet vagy a mappa tartalmát több XCubeNAS eszköz között, a dokumentumokon végzett minden módosítás átmásolásra kerül egy másik XCubeNAS-ra. Az Xmirror használatával a különböző XCubeNAS rendszereken lévő adatok konzisztenciája és rendelkezésre állása biztosított.

  • Támogatja a kötet- és mappatükrözést
  • Egyirányú: a helyi NAS adatmódosításai szinkronizálásra kerülnek a távolira, de a távoli NAS adatmódosításai nem kerülnek visszatükrözésre
  • Kétirányú: Az egyik NAS-on lévő adatok módosítása szinkronizálásra kerül a többi eszközre
  • Verziókezelés (64 verzió)

Felhős biztonsági mentés

  • Amazon S3 Backup: Az Amazon® S3 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a teljes állományt egy távoli eszközre mentsék másik NAS helyett.
  • Hibrid felhő megoldás: A Google Drive, OneDrive, és Dropbox használatával létrehozható egy hibrid felhő, melyen keresztül elérheti a fájlokat és mentheti őket mobil eszközön, PC-n, vagy vékonykliensen bárhol és bármikor.

Write Once Read Many (WORM)

A WORM technologiát úgy tervezték, hogy megelőzze a szándékos, valamint a véletlen adatmódosításokat egy bizonyos periódusban. A WORM védelme alatt álló fájlok és mappák csak olvashatók a felhasználó által meghatározott periódusban. Addig nem lehet módosítani semmilyen fájlt, vagy mappát, amíg az adott időtartam le nem telik. A WORM megvédi adatait a titkosítás alapú zsarolóvírustól, mely titkosítja az áldozat fájljait. A WORM megvédi bizalmas adatait az illetéktelen módosításoktól, biztosítva adatai védelmét.

Öntitkosító meghajtó (SED)

Az XN5000T Öntitkosító meghajtó szolgáltatása biztosítja, hogy a fizikai meghajtón lévő adatok akkor is védve maradjanak, ha a meghajtót ellopják vagy elveszik azáltal, hogy egy hitelesítési kulcsot (AK) generál, így megelőzve az illetéktelen hozzáférést. Mindemellett a SED biztosítja a poolok migrációját különböző XCubeNAS-ok között és a kulcsok egyszerű kezelését az AK exportálásával a nagyobb hatékonyság biztosítása érdekében.

Pool titkosítás AES-256 segítségével

Az XN5000T pool titkosító mechanizmusa titkosított tárolókörnyezetet biztosít az adatmódosításhoz minden olyan felhasználónak, aki átmegy a hitelesítésen. Az XN5000T akár AES 256-bites titkosítást is támogat a belső és külső USB/eSATA meghajtók esetén egyaránt, valamint katonai szintű FIPS 140-2 hitelesített titkosítást alkalmaz, amely a legmagasabb szintű biztonság megvalósításához szükséges.

A beépített antivírus rendszeres időközönként megvizsgálja a fájlokat, automatikusan karanténba helyezi a kétes eredetű fájlokat, hogy védje a rendszert a potenciális fenyegetésektől.

Forrás: alphasonic.hu