Windows Server 2016 Standard - megosztott mappa elérésekor a serveren a hálózat megáll

0
0

Sziasztok,

Van egy remek Windows 2016 Standard serverünk (virtuális gép), amelynek a megosztott könyvtárából való másolás kezdeményezése után néhány másodperccel a server kívülről elérhetetlenné válik. Átmásol néhány file-t, utána sárga felkiálltójel a hálózati interface-n, sem rdp irányból sem pl pingre nem érkezik válasz. Eseménynaplóban egy hang nem jelenik meg ezzel kapcsolatban. Ha rdp-n keresztül másolunk azzal nincs gond, teljesen életképes a folyamat végig. Egyelőre csak a restart segít ilyenkor. Van valakinek tapasztalata ilyen problémával, futott már bele valaki hasonlóba?

Köszönünk előre is minden ötletet, tippet, tanácsot!

  • tamas.gal
    Mintha még a legelején (2016 őszén) lett volna vmi ilyen probléma, le van frissítve full az OS?
0
0

Igen, minden frissítésen átesett a mostani januári csomagokat leszámítva.

0
0

Megnézném, a hoston a drivereket, bios/kártya updateket. Nem írtad, hogy az RDP-t honnan próbáltad (LAN, WAN).
Sok dolog becsaphat (pl. Jumbo frame).

0
0

Leszedtük a kártyát, újrahúztuk és el ne kiabáljam normalizálódott a helyzet. Gyaníthatóan host oldali MS frissítés is szerepet játszik a történetben.

RDP-n a másolást LAN-on keresztül próbáltuk és az probléma nélkül ment. 2016-os gépen egy ISO-t kijelölve, másolva majd beillesztve a távirányító gépre könnyedén átmásolta. Ha mindezt betallózott megosztáson keresztül szerettük volna végigvinni ott megpusztult a másolási folyamat és eldobta a kártyát a rendszer. Nem file méret függő volt a folyamat, mert egy könyvtár sok kicsi állományával is idáig jutottunk.

Köszönöm az ötleteket, reméljük így marad és frissítések nem faragnak rajta negatív irányba.

3 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .