Nem látszanak a meghajtók a Sajátgépen (Windows 10)

Megválaszolt
0
0

Üdv Mindenkinek!

Beleütköztem egy olyan problémába, amit nem sikerült megoldanom. A Windows 2012 R2 oprendszer fut a szervergépen. A klienseken (néhány kivételével) Windows 10. A Windows 2012 R2 rendszeren a Csoportházirendben létrehoztam egy új objektumot. Most teljesen mindegy minek neveztem el. A lényeg, hogy rámentem a Szerkesztésre -> Felhasználó konfigurációja -> Beállítások -> Windows beállításai -> Meghajtócsatlakoztatások. Itt beállítottam egy csatlakoztatott meghajtót, ami az egyik megosztott könyvtárra mutatott.

Ezt csak kipróbálás céljából csináltam, hogy a megosztani kívánt mappát a jogosult felhasználók látják-e. Ezt a teszt felhasználókkal úgy nézett ki, hogy rendben van. Egyelőre még nem akartam, hogy a felhasználók lássák ezt a meghajtót, így el akartam rejteni. Így Tulajdonságok lapon alul mind a két helynél az elrejtést választottam. Egy idő után jeleztek, hogy a Windows 10 alatt eltűntek a meghajtók. Így rögtön leesett, hogy mi okozta. De hiába kapcsoltam be / választottam ki a Meghajtócsatlakoztatások -> Meghajtó betűjel -> Tulajdonságok lapon az “Az összes meghajtó megjelenítését”, és utána hiába futtattam le a “gpupdate /force” parancsot. Hiába indítottam újra a gépet, továbbra sem jelent meg a “Windows 10 -> Ez a gép” alatt a meghajtók, sőt még a Hálózati helyek sem (már akinek volt megosztott mappája). Átnéztem a helyi illetve a tartományi GPO-t, de mivel “Nincs konfigurálva”, azaz alapértelmezettre van hagyva a meghajtó megjelenítési beállítások, így azokat nem bántottam. Megnéztem a Lemezkezelőt is, ott szépen látszik, hogy ez C, az meg D, amaz pedig E meghajtó.

A kérdésem az, hogy találkozott valaki ezzel a jelenséggel? Tudna valaki ebben segíteni, tanácsot adni, hogy újra látszódjanak a meghajtók?

Üdvözlettel: János

Legjobb válasz
0
0

Szia!

Szerintem az működhet, hogy ráhúzol egy üres gpo-t mondjuk a computers csoportra – kiveszed belőle azokat a gépeket, amikre kell a bejegyzés -, és updateled a registryt gpo-ból. Próbáltad már ezt?

Create / Delete / Modify Registry Keys Using Group Policy Preferences

1
0

Üdv Mindenkinek!

A problémát részben megoldottam. A NoDrives registry bejegyzés 0-ra vagy a bejegyzés eltávolítása után újra látszanak a meghajtók. Viszont számos kliens gépre is bekerült ez a registry bejegyezés. Ha esetleg van valakinek ötlete, hogy a GPO vagy más módon hogyan lehetne megoldani, hogy minden kliensen a felhasználó bejelentkezése után a saját “registry profiljában” automatikusan törlésre/módosításra kerüljön, kérem ossza meg. Eddig nem jártam sikerrel, mert rendszergazdai jogosultság szükséges, és a felhasználók nem rendelkeznek ezzel.

Üdvözlettel: János

0
0

Köszönöm a hasznos tanácsot! Azóta megoldottam a problémát.

Üdvözlettel: János

3 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .