HYPER-V

0
0

Sziasztok!

Gondom van a Hyper-V virtuális platformmal.

Elég sok ESXi hypervisort telepítettem mostanában, és minden alkalommal a megfelelő vSphere kliens egyből látta a megadott IP címen a hostot, és tudtam kezelni minden tekintetben. OVF template-ből importáltam virtuális szervereket, szépen és gyorsan futnak.

Tavaly már próbálkoztam a Hyper-v vel, és sikerült a Hyper-v 2016 telepítése után csatlakoznom a hyper-v managerrel a hosthoz. Telepítettem rá teszt szervereket, kifogástalannak tűnt. De amikor a disk2vhd-vel egy fizikai szervert konvertáltam, elindult ugyan, de éktelenül lassan tette a dolgát és több folyamat is timeout problémával leállt.

Ez teszt volt, amit letöröltem, de nemrég ismét előkerült a Hyper-v egy olyan szerver kapcsán, amire az ESXi feltelepült ugyan, de nem látta a logikai RAID tömböt, csak egyedi diszkeket, viszont szeretném beállítani virtuális host-ként, és kísérletezni vele, hátha a lassulást valahogy kezelni lehet.

A Hyper-v  szépen látja a teljes logikai tömböt, települt is, a beállítások után távoli asztallal be is tudok lépni rá, de a Hyper-v manager nem tud csatlakozni.  Az asztali rendszerem Win10-1809 re frissült nemrég, az azon lévő Hyper-v managert használnám. A host a Hyper-v server 2016 lenne.

A Hyper-v host be van léptetve domainba, a user jogosultságok rendben vannak, pingelhető, RDP működik, csak a manager nem látja.

A hiba üzenet: This computer is not configured to allow delegation of user credentials Do you want to allow delegation of user credentials to ” szerver név”?

Azt mondom neki, hogy YES, majd azt mondja: CredSSP authentication is currently disabled on the local client. You must be running with administrator privileges in order to enable CredSSP.

Amikor korábban dolgoztam vele, nem volt ilyen hibaüzenet, hanem egyből csatlakozott. Most mi a búbánatos francért nem engedi? 🙂

Mit kell beállítanom a Hyper-v szerveren, hogy működjön a kapcsolat a Hyper-v managerrel?

És esetleg a lassúságra lenne valami ötletetek?

1
1

Szia,
Ez vszinű a kikényszerített CredSSP probléma, tavaly több különböző havi frissítéssel sikerült végre “rendezni” az MS-nek a dolgot. Szerver és kliens oldalon is legyen full uptodate frissítve, ha így sem megy, akkor pl. Group Policyből tudod kikapcsolni (ami nem ajánlott). Persze ott van mág a Enable-WSManCredSSP ps parancs, csakhogy ha domainban vannak és mukodik a fiokjuk rendesen, akkor ennek mennie kellene…

A Hyper-V-n egyebkent megy a Hyper-V konzol?

1 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .