Windows Server 2016 Essentials kliens gép távoli elérése nem megy

0
0

Windows Server 2016 Essentials + W7 és W10 kliensek vannak vegyesen egy kis irodai hálózatban. Szerveren konfigurálva a távoli elérés, engedélyezve is van minden usernek, routeren a megfelelő portok beállítva, a távoli elérés mégis csak részlegesen működik: távolról be lehet lépni a szerverre, elérhetők és használhatók a megosztott mappák, látszanak a LAN gépei is. Ha viszont valamelyik elérhető LAN-beli gépre szeretnék csatlakozni, akkor a név/jelszó megadása után az alábbi hibát kapom:

“A számítógép nem tudja ellenőrízni a ‘remote.xxxxx.hu’ távoli asztali átjáró identitását. Azonosítatlan kiszolgálóhoz csatlakozni nem biztonságos. Forduljon segítségért a hálózatgazdához.”

Kérem, segítsetek megoldani ezt a problémát!
Köszönöm!
László

0
0

Bármelyik gépre próbálsz így csatlakozni (ha jól értem, a szerverről), ezt dobja fel? Esetleg az NLA kikapcsolása kliensen (ideiglenesen) nem segít? “Sima” RDP-klienssel próbálod vagy másként?

0
0

Igen, bármelyik gépre, de nem a szerverröl, hanem LAN-on kívülröl, pl. otthonról vagy interneten keresztül bárhonnan.
Bejutok a szerveren a “remote web workplace”-re, innen viszont nem tudok rácsatlakozni a bekapcsolt kliens gépek egyikére sem, se a szerverre.
Látszólag RDP-vel próbálkozik… Szerintem valamilyen tanúsítvány probléma lehet…

0
0

Jól sejtettem, hogy ez nem sima RDP – azzal (a szerverről) gondolom csont nélkül menne.

Az RWW-t beállítottad jól? Azt esetleg próbáltad, hogy kívülről közvetlen RDP a kliensre úgy, hogy az RDC-ben Gateway-ként beállítani a szervert?

Ha a tanúsítvány oldalt nézzük, a kliensek megkapták a kiállító tanúsítványát, mint megbízható?

0
0

Sikerült a dolog! Végül tanúsítvány hiánya miatt nem sikerült “kívülröl” elérni a klienseket. Azt tettem, hogy a LAN-on belüli kliensekre telepedett tanúsítványt átmásoltam azokra a külsö gépekre, amelyekröl szükséges lehet a távoli elérés. És müködik…
(Az SBS2011-nél készült egy, ha jól emlékszem “InstallCertificatePackage.exe” nevü csomag, amit minden olyan gépen le kellett futtatni, amiröl távoli elérést szerettünk volna… Most ilyen vajon nem generálódik vagy csak én nem találtam…?)

Mindenesetre köszönöm a tippeket!

4 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .