UPS áthidalás bővítése

0
0

  Ha UPS áthidalási időt szeretnék bővíteni, megoldható-e az eszköz akkumulátor bővítésével? Ha igen, mindegy hogy milyen a külső akku? Lehet rá esetleg egy akkumulátor rendszert felfűzni több akkuból, vagy kifejezetten az adott UPS gyártójától lehet ehhez megoldást találni?

1
0

Lehetséges, de mindenképp javaslom, hogy szakértővel végeztesd el a felmérést és kivitelezést! Mind az eszköz élettartamának, mind a rendszer stabilitásának fenntartása érdekében. (Nem sokat ér a sok akkumulátor, ha rövidzárlat, túlterhelés vagy egyéb üzemzavar miatt 2 perc után lekapcsol az UPS és/vagy akár a kismegszakítót vagy a FI-relét is lenyomja.)
Nekem is van otthon egy 500-as UPS, amire 4 külső akku csatlakozik (egy szivattyú üzemel róla). Arra számíts, hogy az UPS méretéből adódóan a töltési idő arányosan nő az akkuk számával (de ez nálam pl. nem szempont).

Kicsiben és nem kritikus rendszereknél működhet az általam is említett “barkács” (hozzáértő által kivitelezett!) megoldás, de kritikus vagy fontos rendszereknél, csakis gyári/támogatott/garanciás megoldásban gondolkozz.

0
0

Ezt általában a gyártó tudja megmondani, van olyan (haladó) eszköz, amelyik több akku-csomagot is tud kezelni, de szinte mindig gyártó-specifikus a kiegészítő csomag is.

Van olyan gyártó, amelyiknek a programja is kezeli a több UPS-t (másik megközelítés), természetesen csak adott gyártótól származó eszközökre gondolva.

Javaslatom az, hogy ha elégedett vagy/nem akarsz cserélni gyártót, akkor konkrétan tőle kérj javaslatot.

2 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .