Terminál szerver VHD-re

Megválaszolt
0
0

Tiszteletem!

Adott egy win2012R2 standard előléptetve tartományvezérlőnek. 4-5 kliens szeretné elérni távolról, de ugye DC-re nem lehet telepíteni terminál szervert. Virtuális gépre ezen a szerveren fel lehet telepíteni az RDS-t? A VPN sajnos nem jó mert lassú a net. Esetleg valami más megoldás?

Köszönöm!

Legjobb válasz
1
0

DC-re nem tenném fel a HyperV szerepkört sem.

A javaslatom inkább az, hogy ha a vas megbírja, akkor a gazdagépen Hyper-V, majd benne virtuálisan a DC és az RDS – s ha megoldható, akkor egy fizikai vasra (egy kicsi, régi, ócska gépre) szintén egy DC-t.

0
0

Hát a DC-hez nem kell erőmű. Én valami olyasmit csinálnék amit tanult kollégám leírt. Csinálnék egy olcsó/régebbi vasból egy DC-t ami csak tartományvezérlő, DNS és mást nem nagyon csinál. Az erősebb gépből lehetne egy host, amin futna az RDS és egy második DC (egy DC nem DC 🙂 ) két külön guestként. Ami adott esetben lehetne DHCP meg nyomtató kiszolgáló. Ez sem egy high tech redundáns megoldás, de legalább működne..

0
0

Lehet meg fogtok kövezni, de DC-re lehet RDS-t telepíteni, csak nem ajánlott! A valóság az, hogy a hazai KKV-k esetén gyakran egy Windows Server van, ami minden feladatot ellát: DC, DNS, DHCP, SQL, RDS…stb. Nem azt mondom, hogy ez jó, de egy lehetőség, a jó megoldás inkább az, amit itt a kollégák is írtak már.
A lényeg, hogy az RDS telepítésének előfeltételei teljesüljenek: https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc743159.aspx

0
0

Hát egen, kellett 9 év nálunk is, hogy szervert tudjak cserélni.

Asteriksz támogatásával a HyperV-s megoldást szeretném összehozni.

Köszönöm a a többi hozzászólást is!

0
0

Az a helyzet, hogy pár hónapja kijött egy KB cikk és egy patch (most nem találom), amivel már lehetett WS12R2 DC-re RDS-t (vagy legalábbis a Connection Brokert biztosan) telepíteni támogatott módon. DE ettől függetlenül ha elkerülhető, akkor el kell kerülni, a Hyper-V-s ötlet lényegesen kevesebb fájldalmat fog okozni a működés során.

5 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .