SMB scan - Windows 7 probléma

Megválaszolt
0
0

Sziasztok!

Az alábbi probléma merült fel: egy Windows 7 Prof 64 bit -es “file server” újra lett telepítve, mert gondok voltak vele, aztán azóta nem megy a scan hálózatra. A nyomtató egy Canon IRC2380 ami SMB-n keresztül ha scanneltek rakta fel a szerverre egy adott mappába a doksikat. Na most ezt nem megy…. közel 2 nap küzdelem után sem, úgy hogy a Canontól is voltak kint, viszont nekik a saját gépükre (Win 7 64 bit) ill. a cégnél 1 bármilyen más gépre amin ráadásul Win 10 van tökéletesen megy a Scan. Értetlenül állok a dolog előtt mert: 1; friss telepítés 2; tűzfal kikapcsolva 3; sima mezei Nod32 víruskereső van, de ez is le lett kapcsolva ideiglenesen 4; a mappán ahova scannelne full-full jog van (mindenki láthat mindent amúgy is), 5; a kliens gépeken van hálózati meghajtó mappelve egy pl. user/password fiókkal, és ugyan ez be van állítva a nyomtatóban az SMB hitelesítéshez 6; ugyan abban az IP cím tartományban vannak 7; ugyan abban a munkacsoportban 8; mivel régi a nyomtató így IPV4 van engedélyezve csak (nyomtató / gép) 9; összes win update fent 10; nyomtatni gond nélkül tudnak rá hálón keresztül 11; az SMB -nél az útvonalat megadtam host név és IP cím alapján is 12; ja és elvileg volt olyan hogy autentikációs hibával dobja el, de volt hogy hibakód sem volt 🙂 13; csináltam új usert új passal de azzal sem volt jó 14; file és nyomtatómegosztás bekapcsolva 15; a file és nyomtatómegosztásnál a 128 bites mappamegosztás helyett a 40-56 bit van kiválasztva (Canon mondta) de így sem jó 16; hálózatfelderítés bekapcsolva 17; jelszóval védett megosztás bekapcsolva

Ti még mit próbálnátok meg? Mi lehet a gond? Ezen kívül minden tök jól megy ami miatt újra lett telepítve a gép, csak ezt az egy dolgot az istenért nem tudjuk megoldani….

Legjobb válasz
0
0

Úgy tűnik közös erőfeszítéssel sikerült leküzdeni ezt a problémát. Először is aktiváltunk minden SMB verziót

https://support.microsoft.com/en-us/kb/2696547

Ezután pedig a scan mappa elérési útvonalában a szerver nevét a Full FQDN névre változtattuk. Innentől kezdve működött a mappába scannelés.

1
0

Ha felraksz egy wiresharkot es csinalsz egy packet capturet (lehet netshval is meg Microsoft Message Analizerrel vagy akar regi netmomnal ha az esik kezre) akkor mi latszik az smb negotiate packet utan? Van tree connect-re valasz?

Eventlogban van barmi relevans a gepen? Probaltad felmappelni az unc path-t es oda scannelni?

t

http://tompaps.blogspot.com

0
0

Ennek a megoldása minket is érdekelne mert tök ugyanolyan hibával küzdünk csak szerverre nem tud az ügyfél scannelni csak Ricoh gépről.

0
0

A multifunkcióson mappelni is lehet? Ugyanis ott van a gond, nem a munkaállomáson. Egyik helyen én is belefutottam, de mivel egy másik számítógép megosztására csont nélkül tudott scannelni, s voltak más prioritások, nem jártam utána mélyebben a problémának.

0
0

Roland, én is úgy tudom, hogy multifunkcióson nem lehet mappelni, ezért inkább “t”-nek szólt a kérdésem. Amúgy a többi gép (amelyekre sikeres) szintén Win7-ek?

A hálózati monitorozás lehet, hogy tényleg segít (nekem most nincs lehetőségem megcsinálni az említett cégnél).

0
0

Zsolt, a gond az, hogy az ügyfélnél Win2003 szerver volt – tehát valószínűleg nem is SMB-verzió okozta a fennakadást. 🙁

0
0

meglesem ma, hátha…

0
0

MI úgy jutottunk el a megoldásig, hogy a hálózatos kolléga scannelés közben folyamatosan monitorozta a forgalmat. Kiderült, hogy első körben el sem jut a szerverig a scannelt anyag (amikor IP-re volt felvéve), amint átírtuk FQDN-re, már megérkezett, és csak utána kellett az SMB verziókat turkálni.

8 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .