O365 kontra Lokális Exchange

Megválaszolt
0
0

Sziasztok,

Egyik ügyfelünknél kezd haldokolni a levelező rendszerük, és felmerült az Office 365 használata.

Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Mennyire nehézkes a migrálása – 70-80 postafiókról van szó – hosszú távon mennyire éri meg, illetve mennyire nehézkes a kezelése, karbantartása?

Köszönöm

Legjobb válasz
1
0

Migrálás több módon oldható meg, a két véglet: egyszerre mindenki vagy együttélés.

Az adminisztrációja nagyon hasonló a földi Exch rendszeréhez, a ROI/TCO számításhoz viszont azt kell kiszámolnod, hogy a földi rendszerben mekkora rendelkezésre állásban gondolkoznál.

1
0

Rendelkezésre állásban arra gondoltam, hogy a földön mennyit költöttél volna rá 🙂

Nincs más költsége.

1
0

Az on-premise Exchange-et összehasonlították már néhányan az Exchange Online-nal, ezek közül én a Catapult Systems anyagát ajánlom. A lényeg benne van és átlátható: Online vs. Onpremises

Mi üzemeltetünk ekkora cégméretben is Exchange Online-t a saját magunk és ügyfelünk megelégedésére is. A KKV szektorban tipikusan jó megoldás. 

Normális sebességű internet esetén a beépített, ingyenes migrálási lehetőségeket kihasználva 70-80 átlagos méretű postafiókot átmozgatnám 1 hétvége alatt. Az Exchange Serverről a legkönnyebb átállni Exchange Online-ra.

0
0

A rendelkezésre állás lehetőség szerint minél nagyobb.

Ha jól értelmezem az írásokat, akkor fix havidíja van, függetlenül mindentől, nincs semmilyen külön tárhelyhasználat, forgalomfüggő ár, egyéb rejtett költség?

0
0

Köszönöm, akkor felvetem a vezetőség felé 🙂

0
0

Hello

azt meg szamold hozza hogy kell hozza net is /busnies/.

0
0

meg nezd at hogy audit miatt kell e mentes /szalagra vagy akarhova mashova/ +egyeb alkalmazasokkal egyut kell e elni, es hogy audit szempontjabol is rendben van e hogy a felhoben van minden.

0
0

Igen, legtöbb esetben Exchange-ről állnak át, ugyanakkor nem mondanám, hogy Linuxról sokkal nehezebb lenne… S Littledrake nem írta, hogy milyen levelező-rendszerük volt eddig, ezért próbáltam általánosan fogalmazni 🙂

0
0

Kedves Littledrake,

Nagyon fontos, hogy minden esetben részletesen vizsgáljuk a jelenlegi (On-premises) konstrukciót és ezzel párhuzamban minden szemszögből (pl. informatikai, gazdasági, operatív) a jövőbeli igényeket. Több lehetőség, kérdés van a migráláson belül és még ennél is több a legoptimálisabb csomag/igénybevétel kiválasztásához. Segítségül, egy telefonos egyeztetés alkalmával ezeket mind tisztázni tudjuk.

9 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .