O365 - Online exchange fiók megszüntetése után nem licencelt termék felirat

Megválaszolt
0
0

Sziasztok!

A következő probléma merült fel: az ügyfél elő fizetett egy O365 -re de Online Exchange is van ill már csak volt, mert a domain át lett regisztrálva egy sima mezei viszonteladói tárhelyre, és így megszüntetésre került az online exchnage fiók, viszont most így az Excel, Word, Outlook stb program azt írja hogy nem licencelt termék. Egy rendszergazda azt mondta hogy: Ha megszünteted az o365 levelezést, akkor venned kell annyi dobozos office-t ahány gépen használjátok, különben nem lesz legális, vagy lehet havi előfizetést választani. Ez mennyire helyálló? Vagy mi lehet a gond? Az e-mail fiók legyen mondjuk x.y@valami.hu ugye fel volt véve mint exhcnage fiók, de törölve lett az office 365 ből, ezzel akkor a MS fiókja is megszűnne amivel telepítve lett az office?

Legjobb válasz
0
0

Amugy a masik domain marad O365 vagy az is átkerül máshova? Ha azt is torlod akkor bukó a licenc es venni kell valamit. Vagy berelni csak Officet O365ben.

0
0

A licenc módosításra került es csak a 8,8 eurós csomagot fizetik? Vagy törölte es ujat csinalt? Ha az utóbbi akkor max ticketet tudsz feladni az MSnek hogy leccilecci oldjatok meg. De valszeg ujra kell rakni az Office csomagokat. Mondjuk ha az egész csomagot lemondta akkor tenyleg vehet Office csomagot vagy berelhet O365ert.

0
0

Szerintem a licencek a mailcimekhez kötődnek. De licencelesben Karesz es Zoli a két expert. Mindjárt szólok nekik hogy próbáljanak segiteni.

0
0

Pontosabban a licencek userhez kötődnek, nem email-címhez. De amennyiben az email-cím a fiókkal együtt lett törölve, akkor igen, elveszti a licencelt jellegét az Office.

0
0

Valoban userhez kötődnek es szerintem olyasmi történt amire mindketten tippelunk. Igaz hogy az elsodleges cim torlese eseten matadhatott volna az amit az MS general az usernek de a jelekbol az latszik hogy Amaicimmel együtt ugrott az user is sajnos.

0
0

A felhasználókhoz több email-címet lehet hozzárendelni, de minden felhasználónak van egy fiókja (pont úgy kell elképzelni, mint a földi AD-rendszerben – mivel itt is AD van mögötte). A felhasználóhoz pedig admin felületen (“fő” fiók) hozzá tudsz rendelni licenceket (amennyiben pl. kül. típusú licenceid vannak, meg tudod mondani, hogy ki melyiket használhatja). Jelen esetben az “Állapot” oszlopban mit látsz?

0
0

Kedves Roland,

Tudom mi a probléma. Egyeztessünk telefonon és már vázolom is a megoldást, majd utána publikálom itt, a fórumon is. Jó lesz így?

0
0

A felhasználói listában található állapot-oszlopra lettem volna kiváncsi, ahol azt írja, hogy pl “Nem licencelt” 🙂

0
0

Igen. Ahhoz hogy jogtiszta legyen minden Officet használó usernek kell vagy O365bol csak Office vagy egyeb konstrukcióban licensz.

0
0

Igen. Tekintettel arra, hogy létre lehet hozni felhasználói fiókokat, amelyekhez nem rendelsz licencet, illetve mivel egy ügyfélnek többféle licence lehet, a “fő” felhasználó tudja módosítani ezeket az összerendeléseket. Ha valaki nem rendelkezik valamilyen “felhős” licenccel, és nincs “földi” licence sem, nem használhatja az Office-t.

0
0

A Zsolt által is már említett 8,80€-os csomag (O365 Vállalati verzió) szerintem teljesen jó lehet.

https://products.office.com/hu-hu/business/compare-office-365-for-business-plans

0
0

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

0
0

A telefonbeszélgetésünk alapján kiderült, hogy a cég nem jól van licencelve. Eddig 1 db Office 365 Vállalati Prémium csomagot használtak 5 különböző eszközön, ami nem baj, de ezt 5 különálló személy, ami viszont már nem felel meg a felhasználói licencelési szabálynak. Fontos, hogy annyi Office 365 Vállalati (korábban Zsolt és Asteriksz is említette a csomagot) licencet vásároljatok, amennyien valóban használják az Office-t.

13 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .