MS SQL elsődleges kulcs lekérdezése illetve módosítása

0
0

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem van, hogy miként tudom lekérdezni az SQL szerver által generált elsődleges kulcs utolsó számát, illetve miként tudom ezt módosítani?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.

üdv: SZAMigabi

1
0

Szia,

A PK identity? Ha igen, akkor ez mindig így lesz, hacsak nem RESEED-eled, bár ez tök felesleges. Fontos, hogy szigorúan monoton növekvő legyen a számsor? Kérlek küldd el a tábla DDL scriptjét, illetve azt is, hogy pontosan mit is szeretnél elérni, mit fejlesztesz.

Köszi,

János

0
0

Ez a kód segíteni fog neked a Primary Key lekérdezésében: Primary Key A CATALOG, SCHEMA és DB NAME paramétereket értelemszerűen cseréld ki.

0
0

Szia,

Az SQL Server soha nem generál PK-t, azt Te adod meg. Van némi sejtésem, hogy mit szeretnél: gondolom az utolsó, legnagyobb/legkisebb értékét szeretnéd a kulcs mezőnek, igaz? Ebben az esetben két lehetőséged van (csak szám típusra vonatkoztatva!!!):

– az oszlop identity, ilyenkor a SCOPE_IDENTITY visszaadja egy insert után az utoljára beszúrt értéket az adott batch-ben

– MAX/MIN függvény használata.

Még valami: a PK értékét csak a legritkább esetben változtatjuk meg.

Ha mégsem erre gondoltál, kérlek fejtsd ki bővebben, hogy mit is szeretnél elérni.

Üdv,

János

0
0

Sziasztok!

Lehet, hogy kissé rosszul fogalmaztam így péntek délután. 🙂

Kicsit megpróbálom jobban kifejteni a kérdésemet.

Van egy táblám, melyen van egy mező ami elsődleges kulcs ként szolgál, tehát hiába törlöm ki az utolsó rekordot a következő új rekord a sorban következő első kulcsot kapja.

Az szeretném, hogy ezt a kulcsot is “vissza” tudjam állítani, tehát miután kitöröltem az utolsó rekordot, az új rekord a kitörölt rekord kulcsát kapja.

Előre is köszi.

üdv: SZAMigabi

4 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .