Kettő internet kapcsolat kezelése

Megválaszolt
0
0

Sziasztok!

Van kettő internet előfizetés, fix ip címekkel . Első körben van e rá megoldás, hogy egy windows server2012r2 szerveren ( benne két hálókártya ) tudjam használni úgy, hogy ha az egyik net megáll akkor a másikkal működjön a történet? dual wanos router nem jöhet szóba ) Ha igen, akkor milyen lépései vannak?

Köszi

Legjobb válasz
0
0

Ilyesmit nem oldasz meg egy RRAS-sal, fokepp ha esetleg egy belso, kifele publikalt szolgaltatasod is van. Regebben ezt remekul megcsinaltuk a Forefront TMG-vel, ma mar en biztosan egy dedikalt hardvert valasztanek ehhez, meg a kkv-ban is.

1
0

Szerintem sokkal olcsóbban jössz ki egy dual-wanos routerrel, mint akár maga az OS ára, hardverről nem beszélve.

Ami a kérdést illeti: a Windows beépített lehetőségei között ilyen nincs (max routolás, de az nem fogja automatikusan érzékelni a net kiesést).

1
0

Mi ezt mindenhol Linux alapon kezeljük. Az való az ilyesmire 🙂

0
0

Próbáld meg RRAS-el megoldani. Elvileg ezzel kézzel be tudod állítani a routingot, bár azt nem tudom biztosan, hogy ha elmegy az egyik, akkor automatikusan átvált-e.
Kicsit keresgéltem, én EZT találtam. (nem pontosan 2 WAN-ra írja, de a segítségével lehet meg tudod oldani)

0
0

Én is az RRAS-ra gondoltam, amikor a Windows beépített eszközét említettem. Az viszont alapból nem tudja a net-kiesést (buherálással, scripttel meg lehet oldani a detektálást, esetleg még a routolási szabályok módosítását – de nem biztos, hogy ezt javasolnám).

0
0

Vagy beiktatsz egy Mikrotik RouterBoard-ot, mondjuk egy RB750GR2-őt.

0
0

Köszönöm szépen a válaszokat!

7 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .