Intel 82579V +HyperV+Win10 nem megy

0
0

Adott Intel Desktop DH77KC alaplap, integrált 82579V hálózati kártyával. Amennyiben Hyper-V-t installálok rá, és létrehozom a virtual switch-et external networkre, onnantól kezdve hideg indításnál nem találja a hálózati kártyát a Windows. Restart után ok.

Feltelepítettem a WDK-t amiben van egy devcon utility, amivel ha nyomok egy devcon rescan parancsot (vagy device managerben a hálózati kártyát ami felkiáltójelesen jelenik meg scan for hardware changes-el) akkor egyből felsimeri a kártyát. Ezt szeretném kiiktatni a rendszerből, bekapcsolás után működjön a hálózat is a gépen 🙂

Próbáltam az Intel® Network Adapter Driver for Windows® 10 csomagot feltelepíteni, hátha driver próblémája van, de azzal sem oldódott meg a probléma. Windows 8-al ugyanez volt a helyzet a frissítés előtt.

Amint leszedem a virtual switchet, helyreáll a rend. De sajnos szükségem lenne rá!

Mindenféle tippnek örülnék 🙂

0
0

Két ötletet próbálnék ki, bár az első nem tudom, mennyire visz közel a megoldáshoz: ha a virtuális switchet nem External-ra állítod, hanem Internal vagy Private, s indítás után csatolod hozzá, akkor “egyből” jó?

A másik: Win10, “hidegindításról” beszélsz. Win10 esetén a Shutdown az már nem “hagyományos” shutdown, sokkal inkább egy alvó üzemmód – kipróbálnám, hogy igazi leállítás esetén mi történik (Energiagazdálkodás/baloldalt Főkapcsolók funkciójának…, majd ott jobboldalt kikapcsolni a gyors rendszerindítást).

1 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .