Hyper-V VM archiválása

Megválaszolt
0
0

Sziasztok!

Nem vagyok magamban teljesen biztos, így a segítségeteket kérem. Adott egy Windows Server 2012 R2 + Hyper-V. A Hyper-V-ben lévő virtuális gépeket szeretném egy az egyben archiválni. Elképzelhető, hogy 3 év múlva még szükségem lesz a rajta futó rendszerekre. Megfelelő archiválási mód lehet a VM-ek exportálása Hyper-V-n belül? Aztán ha szükség lesz rá, akkor csak importálom és használom?

Legjobb válasz
0
0

Ha fontosak a hálózati beállítások, akkor érdemes exportálni. Ha csak 1 vhd-s gépekről van szó, mondjuk DHCP-vel, akkor elég lehet akár a vhd(x)-et elmenteni. Visszaállításnál figyelembe venném, hogy tartományi gépek vagy munkacsoportosak.

Adat kinyerésénél szintén elég a vhd-t csatolni, nem kell ahhoz az egész virtuális gépet visszaállítani.

0
0

Szia,

A jelenlegi elképzelésed szerint visszaállításkor teljes VM-t szeretnél visszaállítani vagy ezekről akárcsak bizonyos fájlokat?

0
0

Igen, a teljes VM-et szeretném visszaállítani. Aztán ha a VM-ből kell majd egy fájl, akkor kiszedem abból, de erre előreláthatóan nem lesz szükség, viszont archiválni mégis csak szeretnék.

0
0

Remek, köszönöm a segítséget. Van aki ezt a megoldást alkalmazza a rendszerében? Van vele tapasztalat? Vagy egy import-export esetében sok probléma nem lehet.

0
0

A régebbi rendszereknél (néha) számított, hogy milyen OS-en készült az export, s hova importálod. De legrosszabb esetben a vhd(x) elég, hiszen az tartalmazza az adatokat, a konfigurációt újra fel tudod építeni.

0
0

Szia!

Powershell? Az R2 backup tud komplett VM-et menteni.

Üdv:

Csaba

6 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .