Group Policy lekérdezés bug

0
0

Sziasztok!

Már egy ideje küzdünk egy problémával, aminek megoldását egyetlen fórumon sem leltem. Van egy két csoportházirend objektumunk, amiknek ha szeretném megnézni a beállításait ezt a hibaüzenetet kapom:

“Hiba történt a jelentés készítése során:
Az elemet korábban már felvették. Kulcs a szótárban: „Felhasználói jegy maximális élettartama” ; Felvétel alatt álló kulcs: „Felhasználói jegy maximális élettartama”.”

Létezik erre valami megoldás?

Üdv.:
Balázs

0
0

Pontosítanád? Mikor kapod ezt az üzenetet? Kliens oldalon? GP modellezés és GP result szerve roldalról (DC -ről) megy?

0
0

Próbáltad angol nyelvű oprendszerről (RSAT-al)? Akkor lehet, hogy olyan hibaüzenetet kapsz, ami már közelebb vihet a megoldáshoz.

Rémlik valami ilyen hiba még i.e. valahányból, de most nem ugrik be a megoldás.

0
0

Akkor pontosítom. Ez egy régi história. Annak idején angol nyelvű server 2003-as DC-n merült fel a probléma először, amikor szerver oldalon – tehát nem RSAT-al – szerettem volna megtekinteni pl.: a Default Domain Policy beállításait. (Settings fül) Persze ugyan ez a hiba merült fel GP modellezés közben is. Így aztán nem is tudjuk használni ezt a funkciót.

Azóta 2x emeltük a tartományi szintet (magyar nyelvű rendszereket használva), viszont a 2008-as és 2012-esnél is előjött ez a hiba. Gondolom a hibákat is szerencsésen átszinkronizálták az újabb DC-k.

0
0

Igen, nekem is a Win2003-ashoz kapcsolódó emlékem van, viszont mintha a GPMC-vel lett volna gond, nem magával a GPO-val. Ha viszont valóban a GPO-val van gond, akkor “természetesen” a tartományi szint emelés továbbviszi, ezzel nem foglalkozik.

Ha egy angol nyelvű gépen sem sikerül “jobb” üzenetet kicsiholni, s nem emlékszik senki, hogy történt-e módosítás, akkor lehet, hogy “reset”-elném a Defaul Domain Policy-t.

4 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .