Exchange Out of Office probléma.

0
0

Üdv mindenkinek!

A következő problémával állok szemben: Adott egy 2013 Exchange szerver és a “Házon kívül” (Out of office) automatikus üzenetet szerettem volna beállítani az egyik felhasználónál, viszont csak szervezeten belül működik. A szerver egy Inviteles küldési összekötővel operál Smart host hitelesítéssel. Némi hibakeresés után az a gyanúm, hogy az automatikus válasz fejlécében a “Return-Path” mező üres marad ezért az Invitel SMTP szervere nem küldi el a levelet. A kérdés az lenne, hogy jó irányba tapogatódzom e, illetve ha igen tud e valaki esetleg megoldást ajánlani!

Köszi!

0
0

A Get-RemoteDomain EMS-utasítással kérdezd le a beállításokat, pl.

Get-RemoteDomain Default | fl AllowedOOFType, AutoReplyEnabled, AutoForwardEnabled

Ha régebbi (pl. 2003-as) Outlook-ot használsz, akkor érdemes

Set-RemoteDomain –AllowedOOFType $ExternalLegacy

illetve érdemes az AutoReply… és AutoForward.. értékeket is mérlegelni, s esetleg $True-ra tenni.

0
0

Egyébként OWA-ból mit mutat az üzenet? Onnan sem megy kifelé?

0
0

Sziasztok, köszönöm a válaszokat.
Asterix: Az általad említett Get-RemoteDomain beállítások értéke $True volt mindkét esetben, de ennek ellenére nem ment a dolog.
Zsolt: Az OWA-ból az automatikus válaszok menüpontban szépen lehetett látni a kliensen beállított automatikus üzenetet és ütemezést, valamint az átlagos levélforgalommal nem volt gond.
Végül is a dolog vége az lett, hogy mivel nem találtam jobb megoldást, létrehoztam egy új küldési összekötőt és a levelek továbbítását külső SMTP szerver helyett, MX rekord alapú továbbításra állítottam be. Így működik. Az Invitelnek egyébként megírtam a szitut és valóban levélszemétként kezelték az üzeneteket és közölték, hogy nincs lehetőség a levélszemét szűrés beállításainak ilyen jellegű módosítására. Mondjuk valahol jogos…
Még egy megjegyzés: (én szívtam ezzel egy fél órát) aki hirtelen SMTP-ről a saját szerverére bízza a levelek küldését mindenképp ellenőrizze, a PTR rekord meglétét és helyes értékét, mert már elég sok levelező szerver, pl. t-online, stb. visszautasítja a levelek fogadását e nélkül.

3 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .