Apple gépek és Windows

0
0

Milyen lehetőségeim vannak, ha egy Apple gépen Windows-t szeretnék használni? Telepítés, Driverek, kompatibilitás?

0
0

Szia

Természetesen, mint általában lenni szokott, azért több lehetőség is adódik:

1. A Mac beépített Bootcamp asszisztensével is megoldható a probléma, mely szépen végigvezeti a felhasználó kezét a lépéseken. Először meg kell adni telepítendő Windows típusát, meg kell adni a leválasztandó partíció méretét, kérni fog tőlünk egy USB pendrive-ot a drivereknek, amit természetesen megformáz majd, és rámásolja a megfelelő illesztőprogramokat. Az újraindítást követően a Mac már a Windows telepítőről fogja a rendszert indítani. Innentől már csak egy sima Windows telepítés, semmi extra. Telepíteni a Windows-t a BOOTCAMP particióra kell. Telepítés végeztével a pendrive-on lévő telepítővel telepíthető az összes Windows driver a Mac géphez.

2. Meglévő, és futó OSX alatt is van lehetőség Windows környezet indítására. Erre a legegyszerűbb, és legolcsóbb megoldás a VirtualBOX alkalmazás, ahol egy teljesen testre szabható virtuális gépet tudunk létrehozni. Erőforrás igénye azért lényegesen nagyobb mint a Bootcamp-es megoldásnak, de azért előnye a két rendszer közti átjárhatóság, párhuzamosság. Ajánlott memória ebben az esetben már inkább 8Gb.

3. Egy érdekes megoldás, melyet Paralells Desktop alkalmazás segítségével lehet megcsinálni. A program fizetős, de a szolgáltatás érdekes. A háttérben futtat egy teljes értékű Windows 7 vagy más Windows platformot, viszont innentől a Windows-os alkalmazások már úgy futnak mint Mac-es alkalmazások, ugyanúgy a Dock-ra kerülnek ha futnak, és OSX-es, és Windows-os alkalmazás között teljes az átjárhatóság. Erőforrás igény kisebb mint a VirtualBOX-nak, de azért RAM igénye inkább 6 vagy 8Gb, hogy kényelmesebben fusson.

Egyenlőre ennyi jutott az eszembe!!!

0
0

A Windows virtualizálására Macintosh gépen a VirtualBox alkalmazás helyett a VMWare alkalmazását is lehet használni.

0
0

Egy elég jó írás a VirtualBox, a Paralell és a VmWare megoldások összehasonlításáról, amit döntés előtt érdemes lehet elolvasni: http://lifehacker.com/run-windows-on-your-mac-virtualbox-vs-vmware-fusion-vs-1750474360

Én mondjuk, ha tehetném a Bootcamp megoldást használnám. Nekem az volt mindig is a legszimpatikusabb, s mégiscsak az Apple saját megoldása.

3 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .