AirDrop probléma

0
0

Mivel Mac-et használok, sokszor fordul elő, hogy két almás eszköz között adatokat kellene továbbítani. Mivel nincs mindig az ember zsebében szinkron kábel, és az Apple volt annyira kedves, hogy a Bluetooth kommunikációt korlátozta hang átvitelre, és még egy pár dologra, így nem maradt más megoldás, mint a zseniális, de sokszor bosszantó AirDrop-ot kell használnom. De az utóbbi időben valahogy nem igazán működik. Van valamilyen mód arra, hogy ismét használható legyen, újra lássák az eszközeim egymást?

0
0

Hello

Először is, az Apple előtt is ismert a probléma, és jelenleg sincs igazán végleges megoldás a hiba kiküszöbölésére, de azért akad egy-két trükk amivel helyrehozható, szeretett almás gépünk lelki világa.

1. Ugye az AirDrop csak és kizárólag akkor megy, ha mind a két eszközön aktív a Wifi, és a Bluetooth, de ez gondolom evidens. Illetve, mindkét eszközön az AirDrop funkciót, érdemes úgy beállítani, hogy mindenkitől fogadhasson az eszköz

2. Ha a Mac gépen aktív a tűzfal, érdemes a részletes beállítások alatt a “Minden bejövő kapcsolat blokkolása” pontot kikapcsolni

3. Sok esetben segíthet a Bluetooth konfigurációs állományának (com.apple.Bluetooth.plist) törlése /Library/Preferences/ mappa alatt

4. Ha még ez sem sem segít, itt egy újabb: SMC reset (Kikapcsolt, de töltőre dugott gép esetén, töltés közben a visszajelző lámpa sárgán világít, ebben az állapotban, kell egyszerre lenyomni a Shift+Control+Option+Bekapcsoló gomb kombinációt, mire a töltés jelző lámpa zöldre vált, majd vissza sárgára)

5. Nagyon végső megoldás, hogy az iOS-es eszközön, a beállításokban, a “Hálózati beállítások visszaállítása” menüponttal kitöröljük a rendszer ezen rögzített paramétereit

Ha ezen javaslatok egyike sem válik be, akkor türelem. Általában van, hogy 1-2 perc, illetve 1-2 újraindítás is megteszi a hatását.

0
0

Nekem csak további kérdésem van: A “mindkét eszközön aktiv a wifi es bt”, az akkor is kovetelmeny, ha ket iphone-ról (6s+SE) van szó?

0
0

Természetesen a kommunikációhoz mind a két kapcsolatot használja az eszköz. A bluetooth arra kell neki, hogy a környezetében lévő eszközöket felderítse, és az alap kapcsolati parmétereket lekommunikálja egymás között a két eszköz. Majd mikor az bluetooth kapcsolaton keresztül összelőtte magát a két eszköz, egy közvetlen de már WIFI-s hálózat alakul ki, és azon mennek át az adatok.

Maga a megoldás zseniális, mert egyszerű mint a Bluetooth, és gyors mint a Wifi.

0
0

OK, az nyilvánvaló, hogy az egyik kell, csak éppen a duplázást nem értettem, a BT sávszélessége a legtöbb esetben elégnek kellene h legyen.

0
0

A két kapcsolatra azért van szükség, mert a bluetooth önmagában igencsak gyér átviteli sebességet tesz lehetővé. Persze egy névjegy átküldése ugye nem indokolná a wifi-t, de ha névjegyben van egy fotó, máris érthető a használata. A másik ok, hogy a mai eszközök már elég nagy állományokkal dolgoznak, gondolj csak a 5-8mpix-es fotóra, vagy egy 1080p-s videóra, melyek továbbítása bluetooth-on keresztűl borzalmas lenne. Amellett az airdrop segítségével akár 2 mac között is lehet adatokat küldeni, ami az általam tesztelt 2 macbook esetén megközelítette 35-40Mb/sec sebességet. Emellett a bluetooth sebessége röhejes.

0
0

Haaaat, egy nevjegyes foto miatt meg boven beleferne, a többi OK, csakhogy tipikusan nem 2 eszköz között tolunk át nagyméretű adatokat, hanem eszköz-felhő / felhő-eszköz alapon (az igaz h en csak a telefonokról gondolkodok). És ha nem igazán muxik (mert nem), akkor így máris 2 problémaforrás is van.

0
0

Csak hogy tiszta legyen. Az AirDrop-nak semmi köze a felhőhöz, az csak is 2 eszköz között történik. A működés, pedig álltalában rendben van, sokkal inkább “user error” okozza a problémát. Ezekre adtam egy pár megoldási ötletet.

7 eredmény megjelenítése
Saját válasz

A küldéshez először .