Virtuális valóságot vezet be egyik járatán a British Airways, hogy kevésbé izguljanak az utasok

Egyelőre csak a London és New York között közlekedő járatok első osztályán vezeti be a British Airways a virtuális valóság szemüvegeket, hogy ezzel enyhítsék az utasok feszültségét.

Egy igazi újdonsággal próbálkozik a British Airways, hogy könnyebbé tegye az utasok számára a hosszú repülőutakat. A légitársaság a SkyLights nevű céggel kötött együttműködési megállapodást, ami szerint a London és New York között közlekedő járatok első osztályán a cég virtuális valóság szemüvegeit használhatják majd az utasok. A cél az, hogy eltereljék figyelmüket a hosszú repülőút monotonitásáról, illetve megkönnyítsék az utazást azoknak, akik tartanak a repüléstől.

A légitársaság bejelentése szerint az eszközön hagyományos és 3D-s, valamint 360 fokos filmeket, továbbá dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat nézhetnek majd a VR-szemüveg viselői, de lesz rajta “meditatív program” is. Utóbbi segíthet megnyugtatni a feszült utasokat.

© British Airways

A SkyLights eszköze egyébként már sokkal jobban hasonlít egy szemüvegre, mint mondjuk az Oculus, a súlya pedig mindösszesen 250 gramm. A cég az Air France-szal és a Srí Lanka-i Légitársasággal is együttműködik, az ő utasaik számára a váróban biztosítják az eszközt.

Korábban volt már hasonló kísérletre példa: a Qantas és az Alaska Airlines is alkalmazott ilyen megoldást, a Jet Blue pedig a Google Cardboardot használta. Azt egyelőre nem tudni, hogy a British Airways és a SkyLights meddig dolgozik együtt, ahogy azt sem, a légitársaság tervezi-e, hogy a turistaosztályt is ellátják a készülékkel.

 

Forrás: https://hvg.hu