Tell IP Bridge

Tell mobilkommunikációs eszközök

A Tell IP Bridge egy komplex kommunikátor, amely használható önálló átjelzőként, IP alapú vezérlőmodulként, használható riasztórendszerek távprogramozására és RS232 interfésszel rendelkező eszközök közötti internetes kommunikáció biztosítására, illetve segítségével a riasztórendszerek távfelügyelethez is illeszthetők.

Az IP Bridge alapvető funkciója a hozzá csatlakoztatott riasztóközpont és a kontaktusbemenetein keresztül generált jelzések továbbítása a távfelügyelethez, vezetékes interneten, illetve ha a modul rendelkezik kiegészítő panellel, akkor mobilinterneten (GPRS,3G) keresztül.

 

A rendszer működése

Az IP Bridge a szimulált telefonvonal kimenetére illesztett riasztóközpont jelzéseit, valamint a független bemenetein keresztül generált jelzéseket vezetékes interneten keresztül továbbítja a TEX-MVP távfelügyeleti szerverrendszerbe vagy egy TELLMon AMR-08 vevőegységre. A jelzések útvonalát az alábbi ábra szemlélteti:

 

 

A modul periodikus életjelek küldésével folyamatosan tartja a kapcsolatot a beállított IP címeken található szerverekkel/vevőegységekkel. Ha megszakad a kapcsolat valamely IP címmel, akkor – legrosszabb esetben – percenként megpróbál újrakapcsolódni az adott IP címre.

Az eseményeket a modul egyszerre küldi el az összes beállított IP címre. A riasztóközpont felé akkor nyugtázza a modul az eseményt, ha legalább egy beállított IP címről érkezik nyugta. Ugyanez a szabály vonatkozik a modul saját eseményeire is. Ettől függetlenül a többi IP címre az eseményküldés folytatódik. Ha valamely IP címről nem érkezik nyugta, akkor a modul legfeljebb 10 percen át, LAN kapcsolat esetén 10, mobilinternet esetén pedig 20 másodpercenként megismétli az eseményküldést. Ha egy eseményt 10 percen át nem sikerül elküldeni a beállított IP címekre, akkor a modul leállítja az adott esemény kiértesítését és erről az eseményről többé nem küld jelzést, de az eseménynaplóan látható lesz. Ha áramszünet esetén valamely bemenet aktivált állapotban van, akkor az áramellátás visszaállásakor az adott bemeneten ismételten esemény keletkezik.

 

További információ: security@alphasonic.hu