Az adatok felelős védelméről – a Panda Security cikkek margójára

Örömmel olvastuk, hogy az elmúlt napokban terítékre kerültek a különböző megközelítések GDPR témában, és hogy ebből adódóan itt a Sysadmin Fórumon is megjelent egy részletes leírás arról, mi is az az EDR technológia.

Az adatvédelem és főképp az erre vonatkozó új szabályozás egy sokkal komplexebb téma, minthogy azt egy cikkben ki lehetne elemezni. Nem is áll szándékunkban.

A Panda Security Hungary nevében azt képviseljük, hogy egy felelős vállalat és annak felelős vezetője 2018-ban legjobb tudása szerint mindent meg kell tegyen a cég és az általa kezelt adatok védelméért, akkor is, ha nem fenyegeti bírság, hiszen sokszor a cég működése a tét. De ez a terület nyilvánvalóan máris rengeteg kérdést vet fel, hiszen amíg azt tapasztaljuk, hogy pl. a vezérigazgató gépe nyitott könyvként marad nyitva, egy a szobába besétáló takarítónő előtt, addig alapvető hiányosságokról beszélünk. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy a szabályozások egyik hatása az lesz, hogy változik a résztvevők szemlélete, azaz másképp fognak tekinteni az eddig elhanyagolt területre, különös tekintettel az érzékeny és a személyes adatokra. Ezért is választottuk a Sysadmin Fórum felületét, hogy az érintett szakmabelieket is támogassuk, és olyan esetleg még nem ismert, vagy nem használt funkciókat mutassunk be, amik a szélmalomharchoz hasonló mindennapjaikat megkönnyítik.

A szóban forgó EDR megoldásunk (Adaptive Defense) és annak egy modulja (Advanced Reporting Tool) számos ilyet hordoz, ennek prezentálására hamarosan egy a Sysadmin Fórummal közösen szervezett webinart tartunk, ahol még részletesebben megismerhető lesz mik is ezek.

További részletek hamarosan.

Panda Security Hungary

www.pandahungary.hu

További részletek hamarosan,