NComputing bevezetés a Hartmann Hungary Kft.-nél

A Dániában 1917-ben alapított Hartmann a világ vezető tojáscsomagolás gyártója és a gyümölcsök csomagolásának vezető gyártója Dél-Amerikában.
Bárki biztos lehet benne, hogy a termékek általuk maximális védelmet élveznek. Tehát extra értéket teremtenek ügyfeleik számára.
Magyarországi üzeme egy újító, formabontó IT innovációnak köszönhetően a leányvállalatok közül elsőként váltott az NComputing eszközeire. Mára már a horvát és a dán leányvállalatuk is NComputingot használ. Interjúnkat Balog Jánossal, a Hartmann Hungary Kft. Informatikus mérnökével készítettük.

AS: Mit szerettek volna megvalósítani?  Mi volt a megoldás, amit kerestek?

“Ez a történet több évre nyúlik már vissza. Nálunk 0-24 órás termelés folyik, amihez számítógépeket nagyon sok területen kell, hogy használjunk. Ezek a gépek a környezeti hatásoknak is ki vannak téve, nem beszélve arról, hogy számos munkatárs kezeli, használja őket. Nagyon sok munkatársunk van, régebben Windows XP alkalmazása alatt egy régebbi típust használtunk, de az XP megszűnésével újítanunk kellett. Le kellett cserélni a meglévő eszközöket, egy olyan egyszerű megoldásra, ami védve is van és kiküszöböli az esetleges felmerülő problémákat. A termelésben is sok gépet használtunk, a PC-ket kellett lecserélni modernebb megoldásokra. Jelenleg 33 db ilyen L300-as NComputing gépünk van használatban, más-más területen.”

AS: Milyen nehézségeik voltak ezen a területen?

“Normál működést nézve, fontos volt, hogy a felhasználók ne állítsanak el beállításokat, és mindenki egységes felületet használjon, anélkül, hogy a rendszer beállításaihoz bárki is hozzáférjen, valamint  megváltoztassa azokat. Érintőképernyős területeken volt kicsit nehezebb a megoldás, hogy a megfelelő, kompatibilis monitort megtaláljuk az egyik fontos, a termelést szabályzó alkalmazáshoz, de ez is megoldódott.”

AS: Milyen kétségei voltak a lehetséges beszállítókkal szemben?

“Nem voltak igazából kétségek, inkább, ami nehézség volt a dán anyavállalat akkori IT profiljába nem illett bele a vékony kliensek használata. Ezért néhány eszköz legalább 1 évig csak tesztüzemben működött nálunk a termelésben. A teszt sikeresen zárult, és így az Anyacég hivatalosan is engedélyezte, hogy ezt a megoldást alkalmazzuk Magyarországon. Azóta a termelésben, extrém körülmények között,  csak ezek az eszközök vannak használatban. Ezt látva, a horvát leányvállalat is átvette ezt a megoldást, valamint a dániai gyár is. Szóval igazából tőlünk indult a lavina, nemzetközi szintre. Egyszer kell beállítani mindent, és utána le van tudva a gond, nem kell gépenként állítgatni, mindent a központi szerverről lehet kezelni és elérni.”

AS: Miről szólt az együttműködés az Alphasonic-kal? Mik voltak a tapasztalatok?

“Kiril Kirov segítségével rátaláltunk az NComputing megoldásaira, rengeteg szakmai segítséget kaptunk. Nagyon ritkán kell kapcsolatba lépnünk, mivel a termékek hibátlanul működnek és ritkán van szükség cserére. Alig fordul elő olyan, hogy problémába ütköznénk. Leginkább a bővítésekhez kell felvennünk a kontaktot.
Maximálisan elégedettek vagyunk a közös kommunikációval, most videók lejátszására keresünk megoldást, eszköztesztelések folynak.”

AS: Milyen előnye származott abból, hogy velünk együtt dolgozott?

“Muszáj fejlődni. Nem értem, miért nincs több helyen virtuális desktop infrastruktúra, iskolákban, irodákban, nyilvános helyeken. Szerintem ez a jövő, óriási igény lenne rá, csak észre kéne mindenkinek venni, hogy mekkora lehetőség rejlik ebben. Ahol irodai munka van, tökéletes ez a megoldás. Nálunk gördülékeny és profi munkamenetet eredményezett az alkalmazás, nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Még több területen szeretnénk a cégünkben alkalmazni. Észre se lehet venni, hogy ott van az a kis eszköz a monitor hátulján, mégis megoldotta a felmerülő problémáinkat. Mi nagyon elégedettek vagyunk.
A közeljövőben is folytatni fogjuk az Alphasonic-kal az együttműködést.”

Forrás: www.alphasonic.hu